dilluns, 2 de novembre del 2009

Felicitats i transparència a la Federació Catalana

Quin dilluns. Avui estic content. Molt content. Más que content. “El que no ha pogut aconseguir ningú en deu anys, ho ha fet la Federació Catalana: retornar a Johan Cruyff a una banqueta” anunciaven eufòrics a TV3. Quina alegria! De debò. Serà la primera vegada que agafaré festa, treuré i pagaré la meva entrada per poder veure a la Selecció contra qui sigui. No m'importa el rival. Holanda? Portugal? Perú? El rival és el de menys.

Felicitats a la Federació Catalana, al seu president Jordi Casals i a qui faci falta perquè veure a 'Déu' Johan en una banqueta és un regal de Reis anticipat. Bé, el regal ja ha començat. Quin gran encert del responsable comercial i de màrqueting de la FCF! Després de l'operació-pòster, que suposo haurà batut rècords, ara arriba la gran notícia mundial que farà que el nostre futbol català pugui anivellar pressupostos. Poc m'importa que la selecció de jugadors la faci Joan Vilá. Tant de bo la faci Vilá, ja que Johan està per al que està, i gràcies. Segur que Vilá s'encordarà d'incloure a algun xaval amateur (Copa Regions) entre l'elit. Seria un gran encert i a Johan tant li farà. Ara el que toca és que qui ha obrat el miracle de la tornada d''El Flaco' també cridi a Carles Rexach i ‘pelillos a la mar’.

Només una cosa: espero, desitjo i estic segur que aquest pròxim dilluns, al Palau de Congressos, el president Casals aclarirà que és això de ‘col·laborador de la Federació en projectes esportius i socials’. Diverses preguntes perquè Casals no es despisti: 1) Cobra Johan per ser seleccionador? Paga la Federació a Johan a través de la Fundació Cruyff? Cobra Johan o la seva Fundació un percentatge sobre la venda d'entrades? Té assegurat un fixe la Fundació Cruyff? Quant pagarà TV3 per aquest esdeveniment? Quant treurà la FCF per la presentació d'aquest dilluns si, ens consta, han marcat una tarifa de 10.000 euros a qui volgui ser sponsor compartit?

Casals
ens respondrà a tot i, ‘cuidadín-cuidadín’ que la transparència, com ha dit aquest gran polític anomenat Miquel Iceta, cal demostrar-la i encara estem pendents que Casals ens parli de la Fundació de la Federació i del paper de l'exgerent Navas, ara ‘reciclat’ com adjunt a la presidència.

Acabo: Felicitats. Johan, parli o no parli català, tal com diu ‘la nostra’ Plataforma Proseleccions de Catalunya “És una qüestió de prestigi que una Federació com la catalana tingui un seleccionador mundialment conegut i amb uns contactes internacionals que aniran a favor del reconeixement de Catalunya” (Sergi Blázquez). Visca Catalunya i la transparència!