diumenge, 1 de novembre del 2009

Casals i Moreno visiten Manlleu en període electoral

Em vaig equivocar. Il·lús de mi, vaig arribar a pensar que el president dels àrbitres de Catalunya, Xavier Moreno Delgado, no acceptaria la invitació del Manlleu per estar present a la llotja durant el partit Manlleu-Llagostera. Mai he vist en cap llotja, sigui o no sigui d'honor, al ‘cap arbitral’, Victoriano Sánchez Arminio, que acceptés cap crida de cap club per sortir a la foto.

Penso, crec i dedueixo que Moreno hi haurà anat en qualitat de ‘xofer’ o acompanyant del president Jordi Casals. És una deducció, encara que, si bé parlàvem de la primera gran ‘cagada’ de la Federació amb motiu de la nota emesa divendres passat sobre la fase final de la Copa Catalunya, el bancari, que dedica el seu temps lliure a la presidència dels àrbitres –cobrant, per descomptat-, acaba de cometre la seva segona patinada com a màxim representant dels col·legiats.

Si es tracta d'estar al costat del ‘presi’, de riure-li les gràcies a la senyora directiva de la FCF i presidenta del Llagostera –la labor de la qual aplaudeixo-, em sembla fins i tot bé la seva presència a Manlleu, encara que segur que haurà pres nota del que, jo mateix, a través dels companys de Ràdio Manlleu, vaig poder escoltar. Coses com el desencertat i maleducat posat del porter del Llagostera, Ivan Portolés, cap a l'afició i llotja local després del 2-2.

Accions així també poden quedar reflectides en l'acta, encara que ho veig difícil, ja que, segons (insisteixo) els companys de Ràdio Manlleu li van preguntar a Moreno i aquest els va dir que no havia vist res. “Si els dos equips ens queixem de la mala actuació de l'àrbitre” (Navarro Jiménez) –va dir el tècnic del Manlleu, Francesc Cargol, “serà per alguna cosa, no? Encara que no passarà res, ja que es protegeixen entre ells”. Està clar. Segona ‘cagada’ de Moreno després del menyspreu que sempre va mostrar pels seus col·legues –molts, pocs o cap- que van anar a la vaga només dies enrere. Moreno pot seguir anant a les llotges, inclòs al Camp Nou, mentre als seus els insulten alguns dels seus directius, encara que Xavier no obrirà la boca perquè així no li entraran mosques, veritat Moreno?

Aclareixo això del període electoral. Llegeixo en el fòrum de la nostra web que aquest dilluns (?) estan previstes les eleccions per triar representants arbitrals de cara a l'Assemblea general de la Federació Espanyola de futbol. Es tracta de desplaçar-te a Madrid, veure com l'amic Villar s'abraça a tot el món i tornar a Barcelona sabent que pintes menys que ‘un pop en un garatge’. Així ha estat sempre i amb Villar seguirà. Però llegeixo que hi ha dues alternatives a representants: els senyors Torralba i López. Algú ha llegit alguna cosa a la web de la Federació Catalana sobre aquesta ‘pantomima’? És veritat que només es pot votar al carrer Sicilia, no en les Delegacions i només durant tres hores en dia laborable? Sí, sí, és ‘una xorrada’, un altre ‘detallet’ en el qual un es fixa perquè té ganes de tocar la moral. Com comprendran, m'importa molt poc l'assumpte. Només ho apunto pel tarannà democràtic que es desprèn d'aquesta moguda. Res més.

Per cert: Ràdio Manlleu es va queixar també de la nul·la predisposició del president, Jordi Casals, a efectuar declaracions al final del partit ja que ja havia parlat durant el descans. Malament anem, ‘presi’. Vostè no comença a ser el mateix de sempre i això no és bo. Casals sempre s'ha distingit pel seu bon tracte i educació envers la premsa, els mateixos `pesats’ que després li faran la foto amb Cruyff quan el presenti com seleccionador català. O li tirem la culpa als seus assessors?