dimarts, 1 de febrer del 2011

A què juga Jordi Roche?


Fa molt temps que no escric una línia sobre l'ex president de la Federació Catalana, Jordi Roche. He tingut oportunitat de xerrar en un parell d'ocasions amb qui va ser responsable del futbol català i la veritat és que no és el mateix que va arribar a manar al carrer Sicília. Roche va començar molt bé, es va mantenir, més o menys, al seu lloc, va complir el que va prometre (inclosa la Mutualitat gratuïta i avalada personalment), però després va sortir per la porta del darrere ja que 'va perdre el cap'.

Abstret i 'cec' pels seus aduladors que només li feien la pilota, l'expresident del Girona dirigia la FCF des del seu despatx professional mentre alguns professionals, pagats per ell o a càrrec de la pròpia Federació, es consumien fins els diners fundacionals de la pròpia Fundació. Però tot això és passat i ara Roche, que s'ha convertit fins i tot en tertulià de luxe, torna a aparèixer en segon o tercer pla amb motiu de les properes eleccions a la FCF.

Que sapiguem, el senyor Jordi Roche s'ha reunit amb Jaume Llauradó i amb Andreu Subíes i ha parlat amb gairebé tots els 'actors' que volen ser principals i que, per ara, no passen ni la nota de secundaris. Què busca? Tornar a agafar el comandament de la FCF no ho vol o, si més, és el que diu. Llavors, quin interès el mou?

La resposta només la sap el propi Roche i, encara que quan la respongui amb la seva habitual mestria, pocs dubtes ens resoldrà. Al temps. El que seria molt interessant i higiènic és que revelés dues coses: 1) Com va deixar els números de la Fundació de la FCF? i 2) Per què calla quan el vicepresident executiu (serà per càrrec!) de la Mutualitat de Futbolistes (Sr. Dorado) afirma, en nota a tots els clubs, que el pagament a Asisa era molt important donat el pagament de comissions? Va, Jordi. Treu-nos de dubtes! A què jugues? De què vas?