dissabte, 26 de febrer del 2011

Subíes comença amb bon to


Andreu Subíes ja s'ha llençat a la ‘sorra electoral’, i la veritat és que ho ha fet amb elegància, lluny de ‘guerres’ i amb un discurs constructiu. Ara només queda saber si es mantindrà així i si explicarà les raons per a una marxa que només els cecs no volen veure; encara que, ara com ara, ha estat excel•lent tant en la presentació als club mitjançant un video fantàstic –desconec si està la mà de el ‘mestre’ informàtic Albert Fernández- com en el seu discurs d'aquest passat divendres al costat dels seus companys de viatge.

Cares com les de Jesús Farga, Pere Montserrat i Joan Soteras, entre uns altres, s'han unit a un projecte del que tots desconeixem , encara que els quatre pilars sobre les quals es recolza són claríssims: L’economia, la situació esportiva del futbol base, la mutualitat, la renovació informàtica i la transparència directa amb els clubs. Si s'explica amb naturalitat i claredat i fuig de les desqualificacions, Subíes guanyarà terreny enfront dels seus adversaris, encara que hi hagi qui mantingui que el major rival de Subíes és el propi Subíes.

Al voltant de 70 persones –com no han volgut publicitar l'acte, no citarem a ningú més- van escoltar el seu testimoni i el d'un apassionat Jesús Farga, a qui Subíes ha sabut captar pel projecte. El suport de l'ex vicepresident del FC Barcelona i excandidat a la presidència de la FCF pot resultar clau per poder rescatar econòmicament un projecte que fa aigües, encara que això és voler córrer massa, doncs tampoc s'han volgut oferir detalls sobre la seva presència.

En resum: Subíes ha començat amb bon to la seva precampanya després de romandre en un reprotxable silenci amb motiu de l'Assemblea extraordinària del passat 19. Hi ha qui prefereix parlar de prudència encara que, quan a un li criden “traïdor” i “puñalero”, no va gens malament mostrar que per les venes corre sang i no orxata. El ‘veterinari’ de Benavent ja està en marxa. El dimarts toca Cornellà –em mossego la llengua- i el divendres, Lleida on Jaume Llauradó va reunir, segons la seva pròpia organització, a 70 presidents de clubs. Mentrestant Jaume Roura segueix en període de reflexió i Casals parla, i no diu res, en els seus mitjans amics encara que tingui molt pocs.