divendres, 18 de febrer del 2011

Amb la boca tancada a l'Assemblea?

Aquest dissabte 19 de Febrer el futbol català té una nova cita a l'INEF de Barcelona. Un cop més, la lamentable i polèmica etapa que ha protagonitzat Jordi Casals i la seva raquítica junta, una Assemblea extraordinària serà la gran protagonista d'un futur procés electoral en el qual s'apunten diverses cares encara que no la vulguin oferir per por a la seva nul•la imatge o la seva inutilitat manifesta.

El que els clubs es comencen a jugar aquest dissabte és molt més important del que tots ens imaginem encara que la crisi i la nostra realitat diària superi, per descomptat, la divisió i el permanent caos d'una poblada Federació a la qual molts volen accedir només per que la seva fotografia es projecti.

En un acte que té molt poc de democràtic, ja que s'anul la possibilitat d'un torn per a 'Precs i preguntes', tot es limita, a priori, a confirmar un calendari electoral, que ja està marcat, i davant el qual molt poc poden fer els clubs ja que, entre altres raons, les preocupacions dels interessats estan més enllà de les baralles entre personatges desitjosos de càrrec. Sigui com sigui, aquest dissabte és una gran oportunitat per preguntar tot un seguit d'interrogants als quals el covard president de la Gestora no ha tingut la més mínima decència esportiva per sortir al pas. Qui calli aquest dissabte, poc o gens pot afegir en els pròxims dies per molt que la Llei li impedeixi obrir la boca en un fòrum sagrat com és l'Assemblea.

Dia important per al vicepresident del Cerro-Penya Barcelonista Trinitat Vella, Jaume Llauradó. Qui l'ha vist i qui el veu! Vicepresident del Cerro-Penya Barcelonista Trinitat Vella!. Des de quan? Tant de bo aparegui aquest dissabte per l'INEF i ens expliqui un conte. També esperem Andreu Subíes. Vicepresident de l’Ascó? No? Quina etiqueta es posarà? Mai se m'acudiria donar un consell a ningú i menys a qui ha sobreviscut a diversos presidents de la FCF, però els 'endolls' polítics sempre cauen, tard o d'hora, però cauen i els presidents de clubs voten la cara que es vol presentar i no per pressions polítiques. El vot és secret. Això és l'únic amb el que no han pogut cap amic influent.

Pendent d'aquest dissabte només vull recordar les paraules del president del Badalona, Fermín Casquete, dimecres passat: “No em posiciono al costat de ningú, perquè considero que el que està passant no fa cap bé al futbol català, i tot va en perjudici del nostre futbol. Tot és una frivolitat i no fa cap bé, a més, pel bé del nostre futbol haurien de presentar-se persones amb un altre esperit, i ganes d'innovar, no persones, com en l'actualitat, que volen viure del futbol català i no per al futbol català”. Repassin l'exposició de Casquete qui, pocs anys enrere, es partia la cara, al costat d'una desapareguda Associació de clubs, per una regeneració necessària en les estructures d'un esport pel qual tant de temps i diners va perdre.