dilluns, 29 de març del 2010

Reestructuració fútbol alevín e infantil

La posible reestructuración del fútbol base catalán está creando un estado de opinión que acabará comprobándose en la futura asamblea del 24 de abril. Una prueba de que nuestros internautas dan soluciones es el siguiente mail extraido del FORO de Futbolcatalunya.com.

COMENTARIO
Re: Reestructuració fútbol alevín e infantil
Autor: Allon » ds. març 20, 2010 3:04 pm


Com més segueixo el tema aquest de la reforma del futbol base, més mal rollo m’agafa. Es tant necessari fer-ho? Tot va tant malament? Els canvis ho milloraran tot? O només és canviar per canviar i ja està? O pot ser hi alguna cosa més que no sabem? I amb aquesta pressa, donant l’escusa que han trobat propostes pels calaixos de la federació. I que els han votat per fer canvis? Ja ho varen anunciar a la campanya? Era un punt del programa electoral?

La FCF i El Xavi Torres com a cap visible del projecte es llueix amb aquesta proposta. Per fi ha arribat la proposta a les meves mans ( a comarques ens han lliurat l’exemplar per a clubs molt més tard, no sigui que hi posem massa traves) i ara ja podré parlar amb propietat.

Quan als objectius formatius:

A) Adaptar la competició als nens (Futbol 7 – Futbol 11): Després d’estar jugant des de prebenjamins a futbol 7, no seria molt més lògic i convenient passar a alevins a Futbol 9 com a transició al futbol 11? D’això ni se’n parla i suposo que no se’n vol ni parlar. Que estrany, no?
Que passa, és que no sortirien tants equips com en F-7 i per tant menys beneficis per la FCF? Menys àrbitres i menys fitxes d’entrenador per anar a les arques de la FCF?
B) Reduir la mobilitat dels nens en categories més altes: Perquè cal fer-ho? Precisament en les categories més altes és quan val la pena sortir del teu territori per poder lluitar contra altres equips forts d’altres indrets del país, ja que amb els de casa ja ens coneixem massa i ens tenim massa vistos. A més dins el propi territori també hi tenim grans distàncies (al menys a Lleida: els nois de la Seu o Vielha han de desplaçar-se sovint fins i tot a les garrigues, quasi els hi aniria millor anar fins a Barcelona, com ho arreglareu això? Caldrà que la FCF acceleri el procés de formació de les Vegueries per poder arreglar-ho. La gran idea del campionat de Catalunya, que podria arreglar una mica alguna cosa, sembla ser que només hi podran participar 8 equips i de comarques només un, això si que ho arregla tot, no?.
C) Ajustar l’estrès competitiu a l’edat dels nens:
- Estructures menys piramidals en la iniciació: Quin és el gran inconvenient de les estructures piramidals en la iniciació? Cal que tots juguin al mateix nivell? Qui tindrà interès en progressar si no té la possibilitat de pujar de nivell?
- Donar més importància a aprendre a jugar que a competir: competint també se’n aprèn. O sinó, què és el que hem estat fent fins ara? Els nostres futbolistes catalans federats no n’han aprés tant com els altres que juguen en el Consell de l’Esport escolar, segons sembla per els de la FCF, més formatius i molt més recomanable?
D) Vetllar per la participació dels nens: Això tenint diferents categories com fins ara, s’autorregula sol. Els pares, amb molt bon criteri, si veiem que els nostres fills no juguen prou degut a falta de nivell, els canviem a un equip inferior del mateix club i si és degut a manies de l’entrenador, el canviem de club per jugar a la mateixa categoria o nivell i pot ser allí jugarà més que mai (els de fora del club sempre són millors, és així la vida i la condició humana, què hi farem). A més, qui regularà si juguen tots els nens al menys un quart de partit? L’àrbitre de torn? Amb el nivell i l’escassetat d’àrbitres que hi ha en aquestes categories apanyats anem, que no veieu que prou feina tenen en arbitrar bé?
E) Aconseguir una competició més formativa: Amb tot això que planteja la FCF creu que assoleix una competició més formativa. Jo hi tinc els meus dubtes raonables. Per Barcelunya pot ser sí, ja que allí hi haurà més de tot com sempre. Més equips, mes nivells, en definitiva més competició, però a comarques ens capen del tot i participarem en competicions totalment endogàmiques i sense nivell. Al sobre, no es notarà, perquè com que limitarem els resultats dels partits a una diferencia de 5 gols, les nostres golejades, que us asseguro que aquí si que es produiran, quedaran convenientment maquillades per la nova norma. És a dir un 27 a 1 quedarà maquillat a un raonable 6 a 0, si no has vist el partit sembla que ha anat prou bé. Moltes Gràcies Senyors de la FCF.

Jo sempre deia que el futbol era per als nens “La petita escola de la vida” on s’aprenia moltes coses útils per la vida extraesportiva. Valors com el treball, el compromís, el sacrifici, l’entrega, el companyerisme, així com aprendre a treballar en equip, compartir alegries i decepcions i també perquè no, aprendre a ser competitius. Bé, a partir d’ara per a mi serà “La petita guarderia de la vida”. Qui no es conforma és perquè no vol.

Continuo pensant que tot això està fet des de Barcelunya per Barcelunya com quasi sempre, i a comarques ens ne’n resentirem com quasi sempre. Ja se sap, menys gent, menys vots.

Bé, com que vec que hi ha gran interès en tenir més equips i més peles per a la Federació, això tranquils que no ho aturarà ni Déu.

La FCF ja ha convocat la Assemblea General Extraordinària pel proper 24 d’abril, un dissabte a les 10,30 i a les 11 hores en segona convocatòria a l’INEF de Barcelunya (perquè els de comarques ho tinguin més fàcil per anar-hi). A més les propostes que es facin cal que compleixin amb l’article 19.1-i, dels Estatuts, és a dir, les propostes que s’hagin de resoldre per l’Assemblea General Extraordinària, s’hauran de presentar per escrit a la seu d’aquesta Federació, amb deu dies d’antelació, com a mínim, al de la data de celebració de la mateixa, subscrites, almenys, pel deu per cent dels seus membres.

Bé, salut a tothom i que hi hagi molta sort.
Allon