dimecres, 10 de març del 2010

Els clubs clamen contra Torres i la Federació


L'anunciada reestructuració del futbol aleví i infantil per part d'aquesta modesta pàgina web (futbolcatalunya.com) i per part de Mundo Deportivo, en un fenomenal col·loqui, ha fet que el directiu Torres hagi mostrat un nerviosisme impropi d'algú que hauria de tenir les seves idees molt clares. La nova 'ficada de pota' de Torres té enutjats a molts clubs que ni saben, ni coneixen, ni se'ls ha consultat res de res ja que tot sembla girar entorn del RCD Espanyol i FC Barcelona. Jo ho entenc. Són els finalistes de la Copa Catalunya i Torres els cuida i els mima, com ha de ser. Els 1.400 clubs restants importen bastant poc.

A més, els clubs no entenen com utilitza la política del cranc qui ha arribat al carrer Sicilia per canviar-lo tot. La política del cranc és agafar vells sistemes i recuperar-los perquè cal fer alguna cosa per demostrar com som de bons i les grans idees que tenim, encara que ja es va demostrar que no va funcionar. Quan han començat a llançar números, els presidents dels clubs modestos s'han empipat i amb raó. Primer, per ser ignorats i segon, per la celeritat que Torres té en el megaprojecte. Ni un sol club, ni tan sols els presidents de la seva junta a qui oculten la 'informació privilegiada' (encara que se l'empassen) no coneixen les intencions del gran gestor però tot s'ha de fer ‘rapidito’.

Demà, en junta, s'aprova, es convoca una Assemblea extraordinària l'abril, no arriben ni al centenar de clubs -com sempre-, s'aprova el que faci falta i després arribaran les queixes. Però que ningú no es preocupi. Hi ha problemes més grans que el futbol per a que ningú es movilitzi. Així obligarà a pagar una mica més perquè cal mantenir càrrecs i donar gràcies perquè la Mutualitat és gratis.

Per cert, en el passat campionat d'Espanya de seleccions femenines de futbol sala, a Logroño, no hi havia ni un sol directiu de la Federació. Va anar Miguel García, sí, però, llevat que Casals li hagi delegat funcions -és possible-, Catalunya va brillar per la seva total absència. És normal: un Campionat d'Espanya val el que val per a aquesta Federació.