dijous, 26 de març del 2009

Pruna 'congela' el futbol sala

La secretària general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Anna Pruna, va focalitzar alguns minuts l'atenció de l'última junta directiva de la Federació Catalana de futbol. Per què? Pel futbol sala. Curiós, oi? Doncs no ho és tant ja que, com alguns poden saber, el món del futbol està pendent del veredicte del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, pel que fa a l'admissió de la Federació de Futbol Sala independent.

El curiós és que Pruna cridés a un dels vicepresidents de la FCF, no al president Ricard Campoy, per dir-li que frenés la votació d'una junta que havia de decidir si també es presentava un altre recurs contra la seva inscripció com a Federació. Aquest fre està pendent d'una imminent cita entre Pruna i els rectors de la FCF, una reunió que s'hauria de celebrar en les pròximes hores i que, després, hauria de ratificar o denegar la comissió executiva de la Federació. Resum: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va denegar la petició de Federació independent que va sol·licitar el Consell per la seva inoportunitat, encara que va deixar oberta la porta a la seva possible admissió si es tornava a presentar sota algun paràmetre diferent.

El llavors president Roche va presentar recurs de cassació davant el Suprem i la pròpia FCF segueix pendent de demanar, també, que es denegui aquesta inscripció. Pactarà la Secretària amb la FCF que Campoy i companyia retirin aquests recursos? Pot Campoy liar-se la manta i fer-se el sord davant la Federació Espanyola? Algú ha comès el pecat de 'vendre-li' a la Secretària que controla el futbol sala català i que els clubs faran el que aquesta persona digui? Em sembla que serà que no, però Anna, només hores abans de la junta de la FCF, es va moure i va parlar amb qui vol ser el substitut de Campoy. I una mica més.

EL PAPER D'ISRAEL LÓPEZ

En tot aquest entramat apareix la figura del responsable? del futbol sala català, Israel López, sembla que ja recuperat d'una curiosa dolència. Y molt curiosa, per cert, la seva absència a la reunió del dimecres. Bé faria López si aclarís la seva postura de cara a les pròximes eleccions a la Federació, ja que això que compta amb 300 clubs en la seva mà és una teoria que corre pel futbol català i que només ell pot certificar. Com també pot certificar si segueix cobrant de la Federació Catalana, un fet que interessa a tots els precandidats.

Només una cosa més i ho apunto perquè, López, -avans 'Aladino'-aquí tot el món ens coneixem. Es diu, s'especula, es comenta: "un tresorer ha ofert una inversió econòmica, sense precedents, per convèncer a qui faci falta i crear una escisió en el futbol sala català amb el que així s'abandonaria el vaixell federatiu". 'Isra', l'hi hagués preguntat a vostè si en sabia una cosa, divendres que ve en directe a Onda Rambla, però em diu el cap de premsa de la FCF, Bernat Bafaluy, que està molt ocupat. L'hi ho han ofert a vostè, Sr. 'Isra'? No treballi tant, que és dolent.