dijous, 18 d’octubre del 2007

El director general dóna la cara a mitges

Paul Buscail ja duu un any i cinc mesos al capdavant de la direcció general de la Federació Catalana de Futbol encara que sembla que aquest recordman de Catalunya d'triatló -he dit triatló i no futbol- encara estigui vivint les seves primeres hores en el carrer Sicília. No li discutiré ni el seu ‘talent’ ni el seu tarannà ja que, al cap i a la fi, cadascú som el que som i bastant tenim, però quan una persona assumeix una responsabilitat i només fa que treure's de sobre situacions incòmodes de damunt o eludir respostes i ‘regalar-les’ als qui estan al seu costat, perquè gaudeixen d'un ‘status’ inferior al seu rang, em sembla un gest covard.

“Agraeixo a Roche i a la seva junta –com si la junta pintés quelcom- que deixessin clar des del principi quines eren les competències i la responsabilitat de cadascun” va contestar Buscail a Sport el passat 3 d'octubre. Increïble. Li agraïa a Roche que deixés bé clar qui era ell i qui era Albert Baza a qui han intentat acomiadar de la FCF però, com que no tenen el que cal tenir, es fiquen amb l'únic que sap com funciona el ‘corral de la Pacheca’. I s'hi fiquen per la seva incompetència. Això sí: si alguna cosa no funciona (assumpte ‘Federació Catalana de Futbol Sala'), el ‘mort’ per al feble.

Oh, triatleta! Quina gran oportunitat has perdut per a dir-li a la gent del futbol, a la gent que tu no coneixes encara, que, si passa una desgràcia en un camp (la qual cosa no desitja lògicament ningú) podeu anar tots a la presó. Sí, tots, perquè, encara que us treieu la responsabilitat de damunt i la passeu als clubs, no sou la Federació Catalana la casa de tots els clubs? Triatleta: si moltes fitxes federatives són falsificades, és obligació teva perseguir a qui enganya, per això cobres i molt generosament perquè, com tu vas dir mesos enrere, “abans els sistemes de gestió eren arcaics. Ara el nostre repte no és només gestionar els recursos sinó optimitzar-los”. Doncs, fes això: optimitza, triatleta, optimitza.

Deia la presidenta de l'Artés, Teresa Puigbó, en l'última assemblea del futbol català (30 de juny) que “a la Federació Catalana li sobra prepotència i li manca transparència”. Oi que no, Paul? Per cert, per al president-censor. No fa falta que torni a dir que està estudiant querellar-se contra Ángel Villar. Ja ningú li creu, ni tan sols els ‘pilotes’ que té al seu costat