divendres, 5 d’octubre del 2007

EL CANVI A MADRID ÉS NECESSARI (article de Pere Gratacós)

La Redacció de FutbolCatalunya.com ha rebut aquest article d'opinió escrit pel seleccionador català absolut, Pere Gratacós. Pel seu interès, aquí el reproduïm.



El canvi a Madrid és necessari




És necessari un canvi de política i un talant més dialogant per tal que la RFEF doni a la FCF la importància que es mereix per tal que no es tornin a produir greuges d’aquest tipus.



Després de veure com ha acabat tot, les sensacions que em queden no poden ser bones. És una llàstima que després de tot el que s’ha treballat per preparar i dur a terme un partit, haguem de veure com des de la Federació Espanyola es boicotegen les nostres esperances. L’actitud dels federatius de Madrid, especialment la del seu president, no m’ha agradat gens ni mica, perquè m’ha donat la sensació que la voluntat i els interessos de Catalunya i de la FCF no s’ha tingut en compte en cap moment. I que les seves idees s’han acabat imposant pel camí de l’autoritat, sense cap obertura al diàleg.


És necessari que arribi d’una vegada per totes el reconeixement que la FCF es mereix per part de la Federació Espanyola i demés institucions, per tal que Catalunya pugui organitzar els partits que cregui oportuns, sempre respectant la normativa, i citar als rivals que vegi com a més interessants. Per això, des de la FCF creiem que hi ha d’haver un canvi polític a la RFEF. I si no és amb aquest president, ho haurà de ser amb un altre, que mostri el talant negociador i la voluntat de diàleg que el senyor Ángel Maria Villar no ha exhibit en cap moment.


Hem de fer entendre que per la Selecció catalana i la FCF aquests partits són molt importants. No només importants pel que fa a l’equip, sinó també pel propi funcionament de l’entitat. La impossibilitat a disputar aquest encontre suposa un greuge econòmic i institucional, ja que s’ha privat a la FCF d’uns ingressos que havien entrat dins el pressupost vigent i que anaven destinats a potenciar el futbol base. És també gràcies a la disputa d’aquests amistosos que la Selecció catalana ha de guanyar prestigi, i de continuar creixent, per tal que el seu nom dins el panorama futbolístic guanyi encara més importància.


A banda, de tot aquest episodi, en trec un aspecte molt positiu, i que no vull deixar de destacar. I és que m’ha satisfet enormement veure com tant la FCF i el seu president, Jordi Roche, i el Govern han treballat de la mà, i han fet tot el possible i fins l’últim moment, per aconseguir que el partit es jugués. I també com s’han mogut de manera decidida per trobar una alternativa a la negativa de la RFEF a l’enfrontament contra els EUA. Aquesta unió s’ha de mantenir per poder fer més forta la gestió esportiva de la FCF i el creixement del futbol català.



PERE GRATACÓS