dijous, 10 de juny del 2010

Visca el pensament únic (o bipartidista) de la Federació!!!!

Sí, senyor! Molt bé! Feina feta. L’Espanyol (B, amics del carrer Sicilia, B) jugarà la final del Campionat de Catalunya Juvenil. I contra el Barcelona (B, amics del carrer Sicilia, B). La semifinal, a partit únic en el camp de l’equip de menys categoria (l’Espanyol B de Lliga Nacional s’enfrontava al Girona B de Preferent Juvenil al camp de l’Espanyol, ole ole) en dimecres al vespre, mentre molts jugadors estan pensant més en la selectivitat que en el futbol, va acabar amb un 5-0 per l’Espanyol B que complau als amics de la Federació (missatge pels de la web de la Catalana: sembla una burla i una falta de respecte que anunciin, en la seva notícia ‘Igualada: Punt de partida de la nova festa del futbol base català’, que la final juvenil la disputaran FC Barcelona i Girona. Sembla que l’altre finalista és l’Espanyol, amics de la web).

Maquiavel va fer famosa una frase que ha passat a la història: ‘La fi justifica els mitjans’. Aquí de què es tractava? De que Barça i Espanyol, el pensament únic del futbol base català, fossin els protagonistes de la majoria de finals del futbol base català. I perquè no es queixin els petits, deixem que el Cornellà fiqui a algú dels seus equips a la, com diu el meu amic (aquest sí que ho és) Payarols, macro-mega-super-guai-xupi-festa del futbol català que han organitzat els salvadors de la pàtria futbolística catalana. Doncs ja està fet.

S’han carregat la participació dels més modestos fent només semifinals, han permés que en la categoria juvenil apareguessin equips de la Lliga Nacional, la qual cosa ha fet que les dues semifinals es disputessin amb sistema diferent, perjudicant sobretot els propis futbolistes. I encara ténen la barra d’anunciar que és la macro-mega-super-guai-xupi-festa del futbol català. És la festa del Barça i de l’Espanyol sense disimular, posant catifa vermella perquè els ‘mediàtics’ portin públic a Les Comes, a Igualada. Es rumoreja que hauran de tancar les portes del camp per evitar que entri més gent, del ple a vessar que faran en aquesta gran jornada.

I per acabar d’embolicar la troca, als mitjans de comunicació oficials es dóna l veu als representants del futbol base català per excel·lència. Els de la Damm? No. Els del Sant Gabriel? Tampoc. Els de l’Escola de Futbol Sant Feliu de Guíxols? Vaja, tampoc. Si han de parlar de la festa del futbol base català, que parlin els veritables protagonistes: el Barça i l’Espanyol. I en aquest sentit, destaco unes paraules del meu admirat Albert Benaiges, tot i que, com diria Laporta, en aquestes paraules ‘no el reconec’: “es molt millor disputar totes les finals a una mateixa seu. Aquest nou format li dóna més transcendència als Campionats de Catalunya. A més, s’han escollit uns bons terrenys de joc amb unes excel·lents condicions, cosa que no havia passat en les darreres edicions”.

Aquí, benvolgut Benaiges, t’has passat tres pobles per fer la gara-gara als teus amics. No cal deixar com un drap als organitzadors de les darreres edicions per a dir que t’agrada molt que les finals es juguin a Igualada. Parles d’Igualada com si parlessis de jugar les finals en el Camp Nou o en l’estadi de Wembley. Tu, que sempre t’has distingit pel suport al futbol de base, que sempre et passeges pels nostres camps i recolzes totes les iniciatives, no pots faltar el respecte d’aquesta manera a Canovelles, Vilanova del Vallès o Sant Andreu de la Barca. I pel que fa a la trascendència, què vols dir? Que hi ha 50 mitjans de comunicació acreditats? Que les finals s’oferiran per TV en la modalitat de PPV (a la junta de la FCF fins i tot hi ha qui es podria oferir de comentarista)? Que els diaris esportius catalans dedicaran 20 pàgines?

És molt trist tot això. Però encara és més trist que la gran majoria dels clubs catalans, els qui els hauria d’importar una mica més tot això, que haurien de lluitar perquè els seus equips tinguessin oportunitats de ser els millors de Catalunya, tanquin la boca. Per tant, tots teniu el que us mereixeu. Visca el pensament únic (o bipartidista) de la Federació!!!!