dissabte, 12 de juny del 2010

La Federació vol 'establir' noves pilotes

És curiosa aquesta Federació. A falta de vuit dies per a l'Assemblea extraordinària els números de la qual ja poden consultar en la web -resulta edificant donar-los una ullada-, Casals vol arribar al dissabte 19, amb un any de desplaçaments i dietes a les seves esquenes, com el gran reformador d'un futbol català que viu de festa (Igualada) en festa. No es facilita la informació que se li sol·licita, però els directius de la FCF estan més preocupats per donar voltes pel món. Segur que tenen raó quan els clubs passen de tot com van passar, una altra vegada, amb motiu d'aquesta Assemblea extraordinària que va mobilitzar el directiu Torres i els seus perquè, si no es reestructurava el futbol base, anàvem al precipici.

Dissabte és una nova oportunitat per manifestar qualsevol punt de vista. Sens dubte, després estarem els mitjans de comunicació per recollir les inquietuds de qui el desitgi encara que l'Assemblea és el lloc ideal per fer-ho encara que costi patir algun xiulet o esbroncada d'algun fanàtic a qui cal respectar-li el seu particular punt de vista tant com ell hauria de fer amb el contrari.

Però com aquesta FCF va com va, no se'ls acut res més més (ni menys), encara que hi poden haver més novetats, que enviar-los aquest divendres una altra carta als clubs on se'ls diu que desitgen: 1) 'establir una pilota oficial per disputar les competicions' (establir una pilota? Això què és?. 2) 'S'estableix (una altra vegada, s'estableix) l'OBLIGACIÓ als àrbitres d'enviar l'acta el mateix dia del partit' i 3) 'Exigeixen a tots els clubs l'obligatorietat de revisions mèdiques als futbolistes a través de 72 centres homologats’.

Totes aquestes decisions es plantejaran a l'Assemblea de dissabte on acudeixen només el 10% dels clubs inclós el futbol sala, però no diuen més. Segur que es guarden el millor per a aquell dissabte. Les pilotes se li regalaran als clubs donada la meravellosa gestió del merchandaising de la FCF al costat de l'operació-pòster? Arribaran les pilotes als clubs a compte dels 'beneficis' del Catalunya-Argentina? Enviar l'acta arbitral significa que els col·legiats la redactaran on-line a les instal·lacions on es jugui el partit? S'obligarà tots els clubs que tinguin aquesta connexió per Internet o aniran els senyors àrbitres amb el seu ordinador federatiu a coll?. Finalment: Cal passar revisions mèdiques, cada tres anys, i en 'centres homologats' que suposo revelaran molt aviat. Això ho pagaran els clubs, ho subvencionarà Casals o es cobriran amb els beneficis dels partits internacionals de Catalunya? Dissabte és un dia per anar a Sant Cugat.

Ah! I no oblidin que la FCF ha prolongat el període d'inscripció del futbol platja. L'al·luvió de participants és impressionant, així que corrin, agafin el cubell i la platja i a jugar.