divendres, 4 de juny del 2010

Una paelleta a Sant Carles de la Ràpita


El president de la Federació Catalana de futbol, Jordi Casals, no para. Un viatget pel territori, per aquí, un desplaçament a Madrid, per allà, encara que, ara més que mai, a les ordres del seu cap Villar. Aquí som nacionalistes, allà ens agenollem davant de l'amo del 'fúlbol' encara que ja sé qui paga, deixa. Ho entenc.

Però els explicaré l'excursió que es va muntar el passat dimecres, al costat de només 10 persones més, a Sant Carles de la Ràpita amb microbús inclòs. Així m'agrada: tots a la platja, d'excursió, i a menjar una bona paella on esperava el directiu Tomás José i Pepiol (aquell que es va depatxar contra els àrbitres i encara aplaudeix Moreno Delgado) i tants altres més per a, segons diu la web federativa, "marcar les línies de feina de la Fundació". El de menys és la paella a l'hotel Miami. El de més és muntar l'excursió a la platja per parlar més del mateix, però al president li va la marxa i els quilòmetres i allà se'n va anar.

Atenció perquè es van posar mans a l'obra i, encara que la web, ens va passar un rotllo insorportable, aquí hi ha Futbolcatalunya.com per comptar-los. Com ha de ser! Lluís Carrasco, vicepresident de màrqueting, ha fugit (o prefereixes que digui que has dimitit? i han nomenat a un ex 'perico', Josep Samper, amb contracte fins i tot final d'any (fix més variables), perquè porti algun sponsor al carrer Sicília. Albert Roca? Una altra 'figura' del merchandaising que ara li posaran com a... 'noi per a tot', perdó, com 'Director de compres'. Serà per càrrecs! A Casals no li importa augmentar la nòmina. Els diners són l'únic que li sobra i per aquesta raó els xavals encara estan esperant els seus euros d'una Fundació, però no passa res.

I la Mutualitat? Ja parlarem de la Mutualitat, amb tranquil·litat i monogràfic per al directiu Dorado. Per ara, cal aplaudir a Casals i a Torres ja que han aconseguit que l''honorífic' Laporta -encara li dura l'empipament d'Apel·lació de la Catalana- els hagi firmat (atenció, firmat, encara no enviat) 750.000 euros més els 200.000, que es van perdonar per Nadal i que reclama Argentina. Total: un milió.

A aquest generós donatiu que els socis del Barcelona lliuraran per caprici de Laporta cal unir 200.000 euros més que han entrat gràcies a DAMMDAMM!, que gran DAMM!, sempre DAMM!- ja que han tret un nou producte i allà ha estat Torres i Casals per donar el 'sablaç'. Tota aquesta pasta assegura la Mutualitat gratuïta per al futbol base català encara que, com surti un candidat, que per ara surt favorit, Torres suarà la gota grassa. Bé, ja que tot això va passar en aquesta meravella cridada Sant Carles de la Rápita. Ni un sol mitjà de comunicació es va fer eco de tal desplaçament 'massiu', ni tan sols els subvencionats. Malament, malament, molt malament!

Ah! Quin mal gust té el senyor 'Pollastre'!. Sí, 'senyor Pollastre'. Això de deixar-los sobre de la taula als empleats un full on es detallen tots els temps treballats posaria vermell a qualsevol. I parlo de posar-se vermell perquè, si alguna cosa ha tingut aquesta FCF que sempre ha valgut la pena, són els seus empleats. Mai no han necessitat un 'comissari polític', un 'espia' o un 'delator' encara que a 'el senyor Pollastre' el traurem i mostrarem les seves plomes. Per ara, allà va això que no és poc i cal engalanar-se perquè la setmana que ve arriba la festa d'Igualada i Casals ja es planxa la gorra. Per cert: entre les imatges subministrades no n'apareix cap amb la paleta i la galleda.