dilluns, 7 de juny del 2010

Professor Franz de Copenhague + Pepe Gotera ataca de nou

Fa uns dies us parlava d'un d'aquests temes que no interessen a ningú perquè molts s'omplen la boca a l'hora de parlar de futbol base i a l'hora de la veritat només van a les assemblees a saludar els amics i prou. Us parlava del nyap que la Federació Catalana de Futbol ha perpetrat amb el Campionat de Catalunya Juvenil, un campionat que, a només sis dies de la finalíssima a Igualada dins de la macro-mega-super-guai-xupi-festa del futbol català que han organitzat els salvadors de la pàtria futbolística catalana, només té un finalista.

Era el finalista esperat, gosaria dir que desitjat pels organitzadors de l'event. Si més no, no s'explica d'una altra manera que hagin obert les portes de la competició als equips de la Lliga Nacional Juvenil, sabent que en el 99% dels casos els 'classificats' serien els conjunts B de FC Barcelona i RCD Espanyol.

El Barça B ja va deixar fora el campió del grup primer de Preferent, el Can Vidalet, a doble partit. Però la llàstima és que, mentre aquesta semifinal es jugava, encara no sabíem qui jugaria l'altra. Més ben dit, sabíem que un dels rivals seria el Girona B. L'altre havia de ser el segon classificat de Lliga Nacional Juvenil que l'ideòleg d'aquest sistema, aquest home (o dona) barreja de Professor Franz de Copenhague i Pepe Gotera, pensava que quedaria decidit molt abans.

I no, ha estat a la darrera jornada quan l'Espanyol B (oh! sorpresa,sorpresa, com diria la Gemio) ha assolit aquest honor, superant per diferència de gols al Badalona.

Però ara arriba el segon nyap, la segona pixada a la cara del futbol base català per part dels nostres amics federatius, suposo que amb el beneplàcit d'Espanyol i Girona. Per primer cop a la història del món mundial, les semifinals d'un torneig es decidexen... AMB MÈTODE DIFERENT!!!! Sí, amics i amigues. Barça B i Can Vidalet es van jugar el passaport a la final a doble partit, mentre que Espanyol B i Girona B ho faran... taxin, taxaaaaaan... A PARTIT ÚNIC!

Sí. Ja ho sé. No hi ha dates per jugar una eliminatòria a doble partit perquè el personatge 'lumbreras' pensava que no caldria esperar al 5 de juny per saber qui quedava segon de Lliga Nacional. Però pensant en què s'ha de disputar a partit únic, la lògica diu que, almenys, l'equip de Preferent hauria de tenir l'avantatge de jugar al seu camp.

Sí, sí...

El partit es jugarà dimecres vinent, a les 20.00 hores... A LA CIUTAT ESPORTIVA DEL RCD ESPANYOL!!!! AL CAMP DE L'EQUIP DE LLIGA NACIONAL!!!

Evidentment, el Girona està totalment d'acord i no posa cap problema a aquest fet (no sé què deuen pensar els jugador del juvenil B, el seu cos tècnic...). Un pensa que potser el club gironí accepta el partit únic en camp 'neutral' amb certa intenció. Total, com que ens eliminaran igualment, almenys no obrim el camp, ni paguem llum, ni consumim aigua, gas, etc., etc. Només paguem el desplaçament (o potser ens ho paga la Federació, ja que la caixa és plena després de la 'subvenció' del Barça). I apa, acabem la temporada, bona nit i ens tapem.

I si no hi ha daltabaix, dissabte tindrem una altra final Barça-Espanyol. Com en infantils. Com en alevins. I 'sort' que en cadets i en benjamins se'ns ha ficat pel mig el Cornellà. Així dissimulem, oi?

Total, que la macro-mega-super-guai-xupi-festa del futbol català d'Igualada serà, en el futbol base, la macro-mega-super-guai-xupi-festa del futbol català que els nostres dirigents (qué buenos son...) volien. Un diàleg Barça-Espanyol, Espanyol-Barça, amb la participació estel·lar del Cornellà en dues categories del futbol base masculí. Ara només falta que el 'lumbreras' que va perpetrar el model de Campionat de Catalunya Juvenil faci la sacada d'honor abans d'aquesta finalíssima.

I és que com deia aquell còmic anoment Kenny Everett quan acabava un dels seus populars gags en què sortia vestit de dona (amb la seva barba), "all done in the best possible taste", que a TV3 traduien dient: "tot està fet amb el millor gust possible".