dimarts, 18 de setembre del 2007

Cal fer fora a Baliu i Navas

El fet que Catalunya no pugui jugar davant Estats Units és una conseqüència definitiva perquè el jove president-censor de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Roche, no cavil·li ni la més mínima possibilitat d'abraçar-se a Ángel Villar en les futures eleccions a la Federació Espanyola perquè, tot i que resulti difícil d'entendre, hi ha un agent que fa el 'doble joc' en la junta de la Catalana.

També ha quedat clar que Catalunya-USA no serà una realitat perquè Villar és un prepotent tossut i, encara que es 'vengui' com una nacionalista convençut, la realitat demostra tot el contrari. Pero no tot ha d'acabar amb Villar. A Roche, a qui li ha sortit una campanya mediàtica meravellosa -i això que volia fer fora al seu director de comunicació, Mario Ruiz, que gran ets, Mario!, el que has de suportar, germà!-, ja el coneixen més enllà del seu Girona natal. Fins i tot, Televisió de Catalunya es gasta el que faci falta per a acompanyar-lo a Chicago.... quan fa tot just tres mesos no havia ni un sol euro per les transmissions de partits d'ascens a Segona Divisió B. Coses de la política i fins i tot de la inspiració divina perquè això és el que li ha faltat a l'entorn del jove censor, es a dir Josep Baliu (assessor personal), es a dir Albert Navas (director general de la Fundació), més conegut com el 'alferes'.

Si Baliu/Navas haguessin aconseguit que Roche es reunís amb el Dalai Lama, segur que Catalunya hagués mesurat les seves forces davant Estats Units. Segur. El 'nen', que no ha parat de treballar pel bé del futbol català ni a l'estiu -no com nosaltres, que diuen alguns que només hem marxat de vacances-, hagués vist la llum amb el Dalai Lama però Baliu i Navas han estat maldestres, poc hàbils, se'ls ha escapat una altra de les grans fotografies que li acompanyaran en el seu historial meravellós de gran gestor esportiu, en el qual cal incloure el descens del Girona, quan era president, o la repetició d'unes eleccions exemplars per la seva netedat.

Què hi farem! Esperarem a Nadal per a jugar davant Euskadi. Segur que el vicepresident honorífic de la FCF, Joan Laporta, s'obrirà al jove censor i pagarà el desplaçament perquè es jugui aquest històric partit nadalenc. I més ara que, segons el periódic 'El Nou', ja sintonitza amb el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, David Moner, doncs l'ex president de la FCF, Jaume Roura, “deixarà aviat la seva plaça dins el consell directiu de la UFEC”. No se sap la raó d'aquest comiat, encara que tot sembla indicar que el jove president-censor ja s'ha guanyat una altra butaca pel seu valuós i agosarat esforç pel nostre futbol català.

Tot això ens encanta ja que d'aquesta manera segur que Moner-Roche, Roche-Moner, ens explicaran per què la Federació Catalana és l'única que no té subscrit el segur per als seus esportistes amb Mapfre sinó amb la madrilenya Asisa. Tot això ens encanta perquè segur que Roche podrà proclamar obertament que tots els futbolistes de Catalunya han passat la corresponent revisió mèdica abans de començar la competició. O, si hi ha cap desgràcia -que tots els déus ho impedeixin-, li tiraran el 'marró' als clubs?. Jordi, fes fora a Baliu i Navas. Ha vingut el Dalai Lama i no has sortit en la foto.