dilluns, 28 de desembre del 2009

Contes i comptes

'Persistir és l'únic camí' va titular 'El9' el passat 24 de desembre. I tenen raó. Per això, torno a la càrrega a veure, si entre uns i altres, ens aclareixen els números del I Trofeu Catalunya Internacional. Des de la 'Plataforma proseleccions', que segueixo amb fervor, es titula com 'Exitàs' i no seré jo qui dubti davant de tal realitat. Com a mínim, els meus amics de la 'Plataforma' no van posar a parir aquells afeccionats que no van anar al Camp Nou -el que SÍ van fer el president Jordi Casals i el seleccionador, Johan Cruyff- en comptes de donar les gràcies als 53.000 assistents.

Però anem amb els contes i els comptes d'aquell històric 22 de desembre on va engegar una nova Selecció catalana. Tots els partits de Catalunya mai no han existit, són pura imaginació maquiavèl·lica del front contra Casals i Torres.

He començat el meu discurs amb l'article que el company Albert Solé va publicar amb generositat el passat dijous 24. Només havien passat 24 hores i ja tenia els números del Catalunya-Argentina. Només puc felicitar-lo davant de tanta rapidesa i suposar que aquestes xifres han sortit d'on únicament poden sortir, és a dir, la pròpia Federació. Escriu Solé, en un article titulat 'Les xifres': -Prenguin nota-: 'DESPESES (Caixet d'Argentina, hotel Juan Carlos I, xàrter de tornada, assegurança, catering i seguretat Camp Nou...TOTAL.... 1.4000.000'. No m'he equivocat jo, sinó que l'error (sobra, en bona lògica, un zero) cal atribuir-lo als 'follets'. Suposo. I després parla d'INGRESSOS (TV3 240.000 euros, TV Estrangeres 80.000, Patrocinadors 300.000, Venda d'entrades 700.000.....TOTAL 1.320.000'. Això sí, afegeix, a peu d'informació: 'Xifres aproximades'. No s'adona de la FONT d'informació. Bé, cadascú informa com pot i com li deixen i com sap, sens dubte. 1.400.000 menys 1.320.000 dóna un resultat de 80.000 euros de pèrdues. Acaba la seva generosa pàgina indicant que "la federació calcula que ni guanyarà ni perdrà diners amb l'organització del partit, segons explica el tresorer de la FCF, Borja Rovira'. Se suposa que seran paraules textuals de l'il·lustre Rovira encara que no hi ha res entrecomillat.

No seré jo que dubti de cap informació i menys d'Albert Solé, dit sigui amb respecte. El que sí diré és que trobo a faltar, i de més, algun directiu de la Federació donant la cara, justificant aquests números i, sobre tot, quan tot el món dubta de tot i aquests números es poden convertir en contes i passar a ser comptes sota sospita. Manera d'aclarir dubtes: roda de premsa, detall de l'esdeveniment i a pensar al segon Trofeu Catalunya Internacional. La 'Copa Catalunya' ens importa un.....es el que estan demostrant Casals i Torres i fins i tot els meus amics de la 'Plataforma'.

Vinga, anem! Quan parlem dels números del Catalunya-Argentina? Quan tanquem la...... Copa Catalunya 2009? Mai no diré el qualificatiu que va utilitzar un actual directiu, bandera al vent, per definir-la. Bé, bé: convidem al Sr Casals, Carrasco, Rovira, Torres, Llaó.... qui tingui a bé encara que, crec, igual que lluïm bufanda a la llotja del Camp Nou també cal donar la cara, president. 'Persistir és l'únic camí'. Estem d'acord.