dissabte, 2 de gener del 2010

No hi ha ‘Operación Triunfo’ aquesta vegada?

Comença bé el 2010. Segons apareix avui al diari Mundo Deportivo, la Federació Catalana tindrà la seu de la segona fase del Campionat d’Autonòmiques sub-16 i sub-18. Una gran notícia, sens dubte. Un èxit per aquesta Federació presidida per Casals des de les seves Torres de comandament. Ara bé, el que no és tan gran notícia és que la Federació Catalana renuncii als seus principis i a les seves obres d’una forma tan ràpida com sospitosa.

Fa un mes, la Federació també va organitzar uns campionats autonòmics femenins. I per desmarcar-se de la 'pèssima' política feta pels anteriors presidents de la Catalana fins que Casals va arribar al Carrer Sicilia, es va prendre la determinació de donar la oportunitat a totes les poblacions catalanes que volguessin per acollir aquesta competició. Era un ‘Operación Triunfo’ del futbol català, l’arribada de la democràcia a l’elecció de seus. I va haver gran quantitat de propostes fins que la Federació va escollir Platja d’Aro.

Donat l’èxit, jo esperava que quan hagués una nova competició organitzada per la Federació Catalana es portés a terme el mateix sistema. I quina millor que aquesta segona fase de l’Autonòmic? Però ves per on, sembla que la democràcia s’ha acabat perquè a la mateixa notícia de Mundo Deportivo es diu… que ja tenim seu! I serà Sant Boi de Llobregat! Quina sorpresa!

No hi ha concurs aquesta vegada? No es poden presentar candidatures? Com és que la competició es disputa directament a Sant Boi, a les instal•lacions Joan Baptista Milà on juga habitualment el FC Santboià? No és aquest el club que presidia l’actual president de la Federació Catalana abans de ser l’escollit per ser el cap (teòric) del futbol català?

Preguntes que queden sense resposta i que ningú no criticarà des dels mitjans de comunicació subvencionats. Ah! Què en sabem res de la Copa Catalunya?