divendres, 4 de desembre del 2009

Partits de ‘costellada’ i partits internacionals

Començo a pensar que el Jordi Casals que vaig conèixer, poc, però vaig conèixer al capdavant del Santboiá no té res que veure amb el que ja porta sis mesos al capdavant de la Federació Catalana. No crec ni que li hagin menjat el 'coco' ni tingui tan poca personalitat que es deixi manejar per patriotes als quals els guia i mou més els seus propìos interessos que els purament esportius. Reivindicar el país és una cosa tan legítima com respectuós no reivindicar-ho, crec jo.

El que ja molesta és escoltar a Casals llançant terra sobre els partits que ja porta jugats la Selecció amb altres rivals que no són o no han estat campions del Món, encara que això no frenés ni el més mínim l'esperit reivindicatiu d'una festa del nostre país -perquè és de tots- com sempre ha estat per Nadal i fins i tot fora de Nadal. El que no està gens bé és que traguem pit perquè tenim a Johan com seleccionador -una altra volta al món-, es contracti a Argentina i que es digui que, si no s'omple el Camp Nou, hauran pèrdues.

Això no val com no li valdria al Sr Casals que la seva empresa o el seu club perdés un sol euro perquè ens volem donar un 'bany de classe i categoria'. El Camp Nou ha d'estar ple el pròxim 22 i tot el món ha de passar per caixa. El primer: Pepe Montilla -així li podrà dir a la cara el que tantes ganes té-, el segon ha de ser Carod, la Sra Anna Pruna i així fins als dos centenars de protagonistes que seran a la llotja del Camp Nou. Inclòs el 'patriota' Laporta i l'altre 'patriota' Sánchez Llibre, inclòs els mitjans de comunicació que no vagin a treballar i prohibit, taxativament, qualsevol tipus d'invitació.

Ni a Casals li va de 15 ni de 35 euros, ni a la Plataforma Proseleccions ni al Govern ni a la premsa ni al poble català. Encara que no hagin tingut ni el ‘decoro’ de dir el que costa la 'festa' i no solament el que cobra Argentina. Torno a preguntar, en veu alta: Aquest milió i una mica més que s'emporta Argentina (amb Messi i Agüero?) porta inclòs el vol xàrter, l'hotel i les assegurances o són altres extres a considerar? Hi ha assegurança en cas de pluja? El que no es pot fer, amic Casals, perdó Sr Casals, és llançar la pedra i després amagar la mà ja que, si no s'omple el Camp Nou, ens costarà.

Si costa per què no el paga vostè i la seva junta directiva de la seva butxaca? És molt fàcil parlar i criticar 'els partits de costellada' i instal•lar-se en l'autoelogi pels 'partits internacionals', aquells que donen la volta al món, amb càrrec al consumidor o TV3 és privada? Clar que també és la gran oportunitat per a que el seu vicepresident-responsable de màrqueting i comunicació, Lluís Carrasco -treu-te la bufanda, home!-demostri per què li criden el 'linx' a l'hora de trobar patrocinadors o que cridi a Joan Gaspart, una altra vegada.