divendres, 18 de desembre del 2009

Al Rocxi es menja bé però a casa, millor

Al Celler del Rocxi es menja molt bé, excel·lentment bé i aquest ha sigut el lloc escollit per la Federació Catalana per convidar als mitjans de comunicació i informar-los dels actes previs al xoc entre Argentina i Catalunya. Sens dubte que no ha estat 'Futbolcatalunya.com'. No hem estat nosaltres perquè no se'ns ha convidat, la qual cosa agraïm perquè moltes vegades haver de compartir taula i estovalles amb qui no s'ho mereix, no sols és ser hipòcrita sinó també miserable.

Per això, sempre agraïts per la deferència personal i per la indiferència informativa encara que aquesta renúncia no servirà perquè nosaltres, modestament, continuem informant de les nostres seleccions i de tot el que envolta al nostre futbol català. Ni ens ficarem amb els mitjans subvencionats ni amb l'intercanvi d'entrades per promoció ni caurem en la crítica fàcil sinó que simplement explicarem, sempre, la informació i els nostres punts de vista. El més trist d'aquest petit detall, que paga el futbol català, és que entre els responsables-directius d'aquesta Federació es trobin periodistes de professió que abans deien el que els donava la gana i ara es permeten oblits informatius que en altres èpoques haguessin servit per posar a parir als Campoy, als Roura, a Guasch, a Porta o a qui fes falta.

Repeteixo: llàstima de què en aquesta junta hi hagi periodistes incapaços de mantenir un cara a cara per parlar de futbol, no de fum, amb el que arriben a saber de futbol. Per cert: que els aprofiti, encara que podrien aprendre una mica del seu vicepresident, Andreu Subíes. L'actual president del Benavent, a qui hem criticat en el seu moment amb la 'nostra' raó -la qual cosa no significa que sigui l'única raó- ens va enviar un correu personal per convidar-nos al berenar nadalenc del seu club dimecres passat. Obligacions professionals ens van impedir assistir-hi encara que Subíes va demostrar als seus companys de junta que li sobra senyoriu.