dimecres, 28 d’abril del 2010

La veritable Assemblea arribarà al juny


Els titulars que m'han arribat de l'Assemblea extraordinària de la Federació no han pogut ser millors. Ja poden 'bavejar' Casals i Torres perquè van arrasar. L'afluència de públic -com sempre- va ser 'bestial', digna dels dirigents que tenim i digna dels qui aprofiten l'anonimat per carregar contra els qui manen. Digna, també, de tècnics, entrenadors, coordinadors, polítics i, sens dubte, mitjans de comunicació, subvencionats, o no subvencionats. Èxit rotund! Dominador! Meravellós! I molts més que em deixo al tinter.

Enyorades crítiques realitzades des de la construcció van donar pas a un massatge oral tan increïble com respectuós; altres van optar pel silenci, altres per la demagògia de sempre i molt pocs, molt pocs, per expressar arguments que per la seva solidesa i lògica van caure per les presses i perquè un dissabte, al matí, ve de gust veure futbol i no escoltar personatges que volen 'donar la volta al món' amb un canvi en el futbol de formació com van donar 'la volta al món' amb el I Torneig Internacional contra Argentina.

No sé si serà el millor o el pitjor. Mantinc que tot té el seu costat positiu i el meu respecte per Joan Vilà, per ara, és infinitiu. De la resta, prefereixo no parlar. La majoria ho sap tot sobre el futbol, tot i una mica més, així que el temps ens posarà a tots al nostre lloc. Val la pena destacar dues cosetes: 1) sobre 1.272 persones amb dret a vot van acudir 164 (12'8%). Vergonyós! I allà la responsabilitat, encara que sigui major, no és exclusiva de la Federació. Ara, quan arribin les queixes, ja saben.... que s'hi posin fulles! I 2) Pregunta oficial a la Federació Catalana de futbol realitzada per aquesta Redacció de Futbolcatalunya.com: Dels clubs assistents a l'assemblea de dissabte passat quants eren de futbol sala i quants de futbol onze?. Resposta OFICIAL de la FCF: "La totalitat dels 164 clubs assistents a l'Assemblea eren de futbol 11". Qui pugui demostrar el contrari, que ho digui.

No obstant això, malgrat tot el que hagin pogut llegir, no s'enganyin. La veritable Assemblea arribarà al juny. Allà sortiran els números i allà Casals, quan li preguntin, haurà de contestar encara que hagin passat sis mesos del partit contra Argentina. De la Mutualitat? Ja ho va dir el 'totpoderós' a la junta: "si han de pagar-la els pares, que la paguin." En molts clubs 'particulars', dels quals fan negoci amb la formació del futbol, ja ho fan. Per què hauria de ser diferent la nova i meravellosa Federació Catalana, la Federació de la transparència?