dimecres, 14 d’abril del 2010

La reestructuració és un èxit autèntic i bestial


Ho dic amb totes les reserves del món no sigui que algú s'ho cregui. No sé si el pròxim 24 sortirà endavant la 'Reestructuració del futbol base' i, que ningú ho oblidi, la 'Modificació d'Estatuts i reglaments'. Ni ho sé ni tinc suficients coneixements esportius com per atrevir-me a dir si és bo o dolent. Escolto, llegeixo, repasso, reflexiono i escric.

Tot comença a Lleida: titula la web de la pròpia Federació -¡quina gran font d'informació! El passat 23 de març era "presentada amb èxit" la reestructuració. Parlen de 40 clubs presents sobre 138 de censats en les darreres eleccions. La 'borratxera', com vam dir al seu dia, va continuar el 26 de març, a Tarragona, ja que també era "rebuda amb èxit"; la web parlava de 45 clubs i "tres hores" de xerrada amb un cens oficial de 112 entitats. Vagin sumant. Girona, amb 181 clubs que estaven inscrits el 2009 per a les eleccions, va obligar que comptessin " més de 130 clubs" i fins i tot titulaven "la majoria de clubs de Girona i el Baix Llobregat (112 clubs) escolten". Per tancar març se'n van anar a les Terres del Ebre (51 clubs) amb " més de 80 persones que representaven a 40 clubs i gran acollida de la proposta".

El 8 d'abril va seguir el peregrinatge pel Vallés Oriental (Mollet comptava amb 82 clubs) encara que en aquest text no donen cap dada; és més, només parlen d'"alta participació". El Vallès Occidental (48 a Sabadell i 51 a Terrassa 51) va ser 'el no va més' per als companys federatius: "La delegació es queda petita, més de 60 persones i bona predisposició dels clubs" ja que "de 28 clubs van anar-hi 25" deia el text. Vilafranca, Alt Penedès i Sabadell eren a la cita del dia 10 . "Masiva presència de clubs" es van repetir. No van donar quantitats, se les van estalviar, encara que recordin que al 2009 van aparèixer 50 clubs censats en l'Alt Penedés i 48 a Sabadell.

I va arribar el 'festival' - això ho dic jo- de Barcelona. L'INEF estava preparat per a la gran cita i poden veure les imatges que ens serveix la pròpia Federació Catalana. Vostès mateixos poden treure conclusions. La web només va dir que havia estat "molt positiva" la reunió i va parlar de "60 persones" amb un cens admès l'any passat de 211,repeteixo, 211 clubs. Un autèntic 'orgasme' participatiu.

Acabaré amb el repàs numèric amb la visita a Navarcles i Anoia. "Bona acollida" va ser l'últim titular federatiu amb "50 clubs" entre el Bages i Berguedà i "30 persones que representaven a tots els clubs de la comarca" a Anoia (37).

El que dic, amics: no cal que vagi ningú a l'Assemblea extraordinària el dissabte 24 al matí, un dia en què la competició del futbol base brilla per la seva absència ,oi? No cal. S'aprovarà TOT i el que faci falta perquè aquesta junta que presideix Jordi Casals és tot un exemple de transparència i, a més, van rebre una 'herència' lamentable veritat? TOT s'aprovarà per unanimitat, faltaria més! I a qui se li ocorri demanar els números del Catalunya-Argentina se li desterrarà.