diumenge, 17 de maig del 2009

Són serioses aquestes eleccions a la Catalana?

Dimarts vinent donarà inici el termini per a la presentació de candidatures a la presidència de la Federació Catalana de futbol. Per ara, ja han aparegut alguns ' pre-pre-precandidats' a aquesta cadira que, segons sembla, té vibracions especials. No sé si l'empresa que ha de dur endavant a la FCF és fàcil o a l'abast de qualsevol. No ho sé. El que sí sé és que, després d'escoltar a diversos clubs el passat divendres al programa ' Futbol Catalunya' d'Onda Rambla i fer-ho, a nivell privat, amb bastants més, molt pocs són els que saben què pot passar.

No se sap ni el que passa. Responsabilitat dels mitjans de comunicació? Sens dubte, encara que els 'interessats' tampoc no tenen gaire interès en donar la cara per temor a ser envermellits abans de temps. Jo proposaria a tots els clubs que demanessin les 1.280 paperetes a la Federació. Que les demanin tots! No costen ni un sol euro. Anem a per elles. Són serioses aquestes eleccions a la Catalana? Crec que SÍ, o NO? No ho sé. "Que el 'pre-pre-precandidat' de torn em vegi que sóc allà, que tinc intencions de presentar-me i després ja negociarem alguna cadira".

Aquest pensament que algun dels protagonistes ja han posat de manifest no és res en comparació amb les negociacions que s'estan duent a terme aquests dies i el que et rondaré... Estem en una gran partida de 'pòquer' on abunden els farols i els fanalers i on el futbol sala -què té a veure el futbol sala amb el futbol o que té a veure el futbol amb el futbol sala?- poden decidir el substitut de Ricard Campoy.

Després de proposar a tots els clubs que demanin les 1.280 paperetes i col·lapsin la pròpia FCF també afegeixo una altra 'gran' idea: una vegada es presentin i es validin els avals cal pagar 10 euros per cada una de les paperetes que no es lliurin. Jo ho dic i a veure si algú agafa el guant: s'imaginen que un 'pre-pre-precandidat' només n'agafa 280? Hauria de pagar -a la Fundació?- 1000 paperetes, per 10 euros, ens donaria un total de 10.000 euros. Això ja tocaria una mica més els .... butxaques dels interessats no? Hi ha qui té experiència en perdre eleccions i segueix... i segueix... i segueix, i no passa res. Si hagués de pagar, també es demanarien les 1.280 paperetes? Bé, és només una idea.

Em diuen que aquest dilluns hi haurà nou 'pre-pre-precandidat'. Meravellós! Tant de bo siguin 50! Però que ningú no oblidi el que la majoria de clubs ens va dir divendres passat: "No coneixem els qui es volen presentar ni els seus programes. L'únic que ens arriba és que s'estan repartint els càrrecs abans de guanyar a les urnes". I això és cert.Una cosa més: Celso González. Apuntin a qui m'anuncien pròxim president del Santboiá. Compte amb els millors informes en el Baix Llobregat. Membre del Partit Socialista i Regidor de l'Ajuntament pot arribar a final de temporada amb idees noves. És un tipus seriós i no li cauen gens bé els 'ximplets'.