diumenge, 22 d’agost del 2010

Cámara no mereix el ridícul de la Federació

Ara que ja ha passat l'homenatge a Albert Càmara podem i volem parlar de la nostra estimada 'Selecció amateur' . Hauria pogut ser titllat de 'destructiu' aquest article abans que Badalona i aquesta mal anomenada 'Selecció amateur' s'haguessin trobat en el Centenari de Badalona. Són tan ridículs aquests directius de la Catalana que van anar de 'palmeros' amb el seu president-viatger, al capdavant, per ser a una llotja on, sens dubte, hi havia de ser encara que, repeteixo, que, encara que li pesi el saber fer de Cándido Viana i Joan Vilà, aquesta 'Selecció amateur' no és ni 'selecció' ni s'apropa.

Dies abans del partit vaig rebre un mail on m'ho comentaven i no sabia quina era la resposta adequada. Una vegada he pogut comprovar la ressonància mediàtica de l'esdeveniment, només dic que Cámara es mereixia quelcom més important. Per què aquests futbolistes que han dedicat tota la seva vida al nostre futbol no poden rebre un aplaudiment en el Camp Nou o a Cornellá-El Prat de les mans de Johan Cruyff i amb tot el país bolcat en aquests Trofeus internacionals de nou encuny que han parit Casals i Torres i que no 'costen' un euro? És un suggeriment.

Vaig amb el mail: “Es passen pel folro dels seus capritxos els requisits que tindria aquesta selecció: convoquen a futbolistes de filials (Isaías, per exemple), jugadors que ja han estat a Segona B, alguns com Nefta que acaben de deixar el seu equip (Europa) per motius personals... La cosa té la seva gràcia, no? Potser que l'anomenin combinat del futbol català, però no selecció catalana amateur, perquè recorda a la selecció 'catalana' en la qual jugaven Cruyff, Sotil o Caszely, entre uns altres, allà pel 1975”. Fi del mail.

Doncs té tota la raó el company-internauta, però això al nostre benvolgut president, que aquest dissabte no donava a l'abast penjant medalles a la gespa del Camp Nou -qui t'ha vist i qui et veu, Jordi-, tot això li importa poc. Ara toca fer la pilota a Sandro Rosell i, encara que se'ls ha vist la cartera utilitzen a terceres persones, tragaran el que no està escrit per endur-se el regal" del seu amic Laporta. Ja pot demanar-li i dir-li –el dimecres, un altre cop a fer la pilota al Camp Nou-, que els 750.000 euros els van a costar sang, suor, llàgrimes i justificants.

Acabo amb la nostra estimada ‘selecció amateur’, repeteixo, a la qual aplaudeixo per l'esforç i interès d'homes com Cándido Viana o Joan Vilà, però també, benvolguts companys periodistes-directius-presidents-amics influents, cal dir-ho tot i dir-ho tot significa que dos jugadors, que se sàpiga ja que s'amaga la realitat - Juan Carlos (Gavà) i Cristian Lobato (L’Hospitalet)- no van anar a Badalona . Estaven lesionats? Doncs, d'acord, estaven lesionats. Veu vostè, amic Vilà, com no podem anomenar-la ‘selecció catalana’ ni res semblant.

I la web? Ara que el departament de màrqueting s'encarrega del mitjà, ja que a Bernat Bafaluy el volen posar al carrer, només dir-los que les coses es fan bé o no es fan. Posen, a corre-cuita que s'ha jugat el partit i que ha acabat 1-0. Ni una ‘punyetera’ foto, ni una ‘punyetera’ fitxa tècnica. Després, quan llegixen el que uns altres escrivim, perden el cul i, això sí, enumeren, en primer lloc, la presència del viatger Casals i de la resta de ‘palmeros’ que podien haver saltat també al camp perquè formaven un equip. Encara sort que Càmara sap que el futbol català l'aprecia i el té al lloc on ha de ser.