diumenge, 7 de juny del 2009

Any I després de Roche

El pròxim diumenge 14 de juny es complirà un any des que Jordi Roche s'acomiadés, a la seva Girona natal, del futbol català. Un any, 365 dies, sense el 'Millor president de la història' i amb successor en la persona de Jesús Farga/Jordi Casals, Jordi Casals/Jesús Farga. Si hi hagués una balança que pogués mesurar i decidir aquell any d'absència, després de tres d'una gestió regular, la resposta els la deixo a gust del consumidor. El més positiu: no ha obert la boca llevat d'un 'publireportatge' que va aparèixer mesos enrere en El9 ('La teoria de l'involució'- s'enrecorden?). El més negatiu: que no ha tingut el que cal tenir per sortir públicament en qualsevol mitjà de comunicació per justificar uns números que posarien vermell qualsevol, segons va publicar la pròpia revista de la Federació.

Allà Roche i la seva consciència, encara que ha demostrat que per recollir 'Insígnies' (UFEC) sempre està preparat.Bé, això és una altra història. Repeteixo: on vulgui i quan vulgui ens veiem en qualsevol mitjà per donar compte al futbol català del seu treball. Si no vol, allà se'l mengi. Tant de bo segueixi amb aquest silenci durant aquesta setmana electoral que queda fins al dissabte 13, encara que la seva paraula pot ser més una llosa per a qualsevol aspirant que no pas un suport.

A partir d'aquest diumenge farem un comentari diari sobre unes eleccions on donarem compte dels dos candidats ja siguin 'humils', com va dir Casals en la seva presentació de Pedralbes, ja siguin una 'opció' més, com va dir Farga. Aquest dissabte l'exdirectiu de la Federació Catalana ha recorregut terres gironines. Concretament, ha estat a les instal·lacions de Sant Gregori, Salt i el Barri Santa Eugenia de Girona al costat del delegat de la zona, Carles McCrach. Farga apretarà a fons, segons pròpia confessió, aquesta pròxima setmana a fi de proclamar-se president el dissabte 13.

Sobre Jordi Casals poc o res podem dir. Des de dijous passat no han passat un sol comunicat de premsa, després de negar-se a acudir divendres 5 als estudis d'Onda Rambla ja que, segons el seu cap de premsa Ferran Martínez, havien de retre visita a Tarragona. Aquest encontre va impedir la presència del Sr Casals en els estudis per explicar un programa que sí que va fer Farga i en el qual es va comprometre, per escrit i davant de notari, a donar-li vida (és a dir, pagar de la seva butxaca) a la pròpia Federació si els números no quadren.

Atents, doncs, en aquesta pròxima setmana, ja que les dues candidatures prometen emocions fortes i, a poc a poc, coneixerem tots els companys de junta dels dos candidats.