diumenge, 19 de desembre del 2010

‘Que tremoli l’Estadi’ (2)

Quanta raó va tenir i té el savi quan ens recorda que tots som esclaus de les nostres paraules i amos dels nostres silencis! De tot això podem donar fe els periodistes ja que és la nostra feina i sempre tindrem més possibilitats d'equivocar-nos que els altres mortals, però anem amb el II Torneig Internacional Catalunya que disputaran, un innocent 28 de desembre (19 hores), Catalunya i Hondures.

Trobo a faltar aquell reclam quan ens visitava Argentina. Se'n recorden? 'Que tremoli l'Estadi', ens deien des de la Federació el mateix president 'demòcrata' que ara no permet preguntes en les rodes de premsa perquè envermelliria. El mateix que es presentarà demà, dilluns, amb els mitjans per parlar sobre el Nadal i cantar nadales. El mateix que no vol explicar als seus companys de junta ni quant cobra Hondures, ni quina quantitat rebrà la Federació per part de l'empresa organitzadora (Jaume Roures). El mateix que es nega a dir als clubs de Catalunya que hauran de tornar a pagar la Mutualitat perquè ASISA pressiona a Villar i 'Angelote', dit amb afecte, no perdona. El mateix que s'enganxa a Johan Cruyff, sempre que pot, perquè ha descobert que veure’s en una fotografia pública és un acte eròtico-festiu i la teta se li acaba. I després hi ha ... la memòria. Feliç memòria.

Va dir Casals el passat 2009: "Catalunya jugarà un partit internacional, no de costellada". Ja saben que ara vindrà Hondures. Esperem que Casals aprengui la lliçó i Domènech justifiqui el seu sou informant sobre les estrelles sud-americanes. Va dir el senyor president el passat 2009: "Si Catalunya no és capaç d'omplir el Camp Nou, millor que ens ho fem mirar això de la nació catalana, que acaba de complir 650 anys" i ja sabeu el que va passar. Bronca per a l'afició per part de Casals i Cruyff ja que l'afició no va anar al Camp Nou.

És clar que Johan tampoc es queda curt. Va dir 'Déu' en la seva megapresentació del passat desembre de 2009 (que va pagar Joan Gaspart):"La idea és jugar contra els millors, i no pots fer el ridícul. S'ha de fer un equip que representi a tots, però també sent competitius". Per cert, El Flaco vol que els jugadors aprenguin anglès i això està bé, tot i que ell pot parlar com li doni la gana ja que per aquesta raó és 'Déu'. Recordeu?: "Tant és no parlar català perquè el programa en sí és més important que la llengua". Feliç memòria.

Acabo perquè no val la pena ni menjar-los el coco, encara que no ens llegeixi ningú, ni que perdin aquest temps tan meravellós com és el Nadal. Dilluns 20, Jordi Casals tornarà a xupar roda al costat de Johan –desconec si els seus vicepresidents estaran absents com la setmana passada quan van presentar el cartell del partit–, dinarà amb la premsa –estan anunciats també els vicepresidents i algun directiu més– i després hi haurà junta directiva on el senyor president 'demócrata' pot acabar l'any i el seu mandat. Sobre familiars, ‘pasopalabra’. Tot arriba.