diumenge, 28 de novembre del 2010

La Copa de la vergonya i els diners de la Federació


Pendents de la incontinència verbal de l'encara president de la Federació Catalana, el demòcrata i transparent Jordi Casals, aquesta setmana que iniciem per acomiadar novembre i acollir desembre tindrà de tot. Comencem: aquest dilluns hi haurà una cua de pilotes per anar a la llotja del Camp Nou encara que a cadascú el posaran al seu lloc, inclosos els nostres estimats representants federatius que últimament no amaguen el seu 'bon rotllo' com va quedar de manifest al 'pessebre' que es van muntar a Sabadell amb motiu d'una Ciutat Esportiva que ja han presentat 50 vegades.

La foto es repeteix i repeteix i es manté sempre l'alcalde de la ciutat. Curiós el paper d'aquest Consistori. I a més, el poruc Casals aprofita per a dir-li a un altre demòcrata, Andreu Subíes, que es deixi veure per demostrar que la unitat brilla amb magnificència quan el cert és que els ganivets estan afilats i fins i tot ja estan clavats a l'esquena de més d'un. Tot això dit de forma metafòrica, sens dubte.

Sobren els diners

Desprès l'enèssima foto amb l'alcalde Bustos, es van trobar tan de gust a Sabadell que van decidir muntar el dinar oficial de la Copa Catalunya dimecres vinent. Casals no volia perquè té pànic al 'Diable' Miguel García. Pànic? Em quedo curt, però, com li agrada més un 'pessebre' que a un 'tonto' un llapis, es van dir: un president i quatre directius per club més els representants de Sabadell... total… 20 o 25 persones. Sempre es poden reunir entorn d'una taula quan paguem tots els catalans, i no surt de la seva butxaca precisament.

Dit i fet. Trucades i trucades la tarda de divendres i ara a esperar si Rosell, Sánchez Llibre i García assistiran. Si el president del Barcelona va dimarts a la visita oficial del carrer Sicilia, no sembla que repeteixi dimecres a aquesta pèrdua de temps encara que ningú ho sap. El que no li ha agradat gens -aviso- és saber que Casals ja treia pit en l'última junta -on no va ser cap representant blaugrana- que el tenia controlat i que el Barcelona pagaria tot seguit.

Tot el contrari: Sandro no deixarà anar ni un euro, com ha dit mil vegades el seu directiu Jordi Mestre, encara que l''Exprés de Llagostera' vol donar voltes i més voltes a un assumpte que només té una lectura: el Barcelona pagarà directament als clubs sense la intermediació de la Federació. A més, ara pot comprovar com els diners són l'únic que sobra en aquesta FCF, ja que no tenen cap problema en gastar el que es podria repartir perfectament entre els clubs participants de la Copa. Des de Llagostera fins a Sabadell, quants quilòmetres hi ha? Aquest és un altre detall a tenir en compte.

Interrogants

Així les coses, només cap saber quant pagarà TV3 (80.000 euros), encara que també es podria dir quant pagarem tots, quant es portarà el Sabadell (10% de taquilla més l’ 1'5% per televisió), i quant, finalment, arribarà al CE L'Hospitalet i a la Gramenet. I més dubtes: Anirà Miguel García i la seva junta al dinar i, posteriorment, a la llotja de la Nova Creu Alta? Tindrà oportunitat García d'expressar el seu punt de vista sobre Casals i la seva junta en TV3? S'atrevirà Subíes, Dani Vives i companyia a 'convidar' Casals que se'n vagi per on va venir? Paciència.

Per cert: els recomano que llegeixin la Contraportada d'Esports de El9 de dissabte passat amb la firma de l'honorable Jordi Basté. Ja no som els de sempre que critiquem la Copa de Catalunya o també la Copa de la vergonya, a la qual han portat els seus inútils responsables inclosos els clubs catalans. "Algú se'n recordarà que dimecres és disputa la copa Catalunya, que és un nyap sense cap estima per part de ningú, un drama de competició que el millor que podríem fer és liquidar-la esperant temps millors? ". Ara se n'adona el gran Basté? Mai no és tard, admirat col·lega. Ara només fa falta que recordis que ara fa un any, els qui ara manen a la Federació, i algú al qual ja li van convidar a anar-se'n, parlaven i no callaven del 'Torneig Internacional de Catalunya' ja que el futbol català no podia continuar viu si Roche o Campoy no el posaven en funcionament. Va arribar Argentina i el caos econòmic davant dels sud-americans. Es van acabar els partits de costellada i ara 'venen' Bòsnia-Herzegovina o bé Hondures. Jordi! Tu que pots: no deixis que 'Déu' Cruyff s'assegui a la banqueta de Catalunya en aquesta llufa prevista per al 28 de desembre.