diumenge, 14 de novembre del 2010

Copa Catalunya: un problema d'educació


La Federació Catalana viu un moment complicat. Immersos en una política de 'mirar-se el melic' i enrocar-se en l'error, es creuen amos de la veritat absoluta mentre fan veritables exercicis de confusió. Allà ells i allà els qui s'alimenten d'una política basada en tot el contrari que pregonaven des que van saltar a la sorra electoral en un humil local de Pedralbes. Ningú no li pot negar a l'Exprés de Llagostera' el seu afany, com representant d'una Federació a la qual li 'plouen' ara els patrocinis (cal felicitar Lluís Carrasco?), per multiplicar i multiplicar els seus quilòmetres. És una dada per la qual passarà a la història, sens dubte i cal aplaudir-lo encara que desconec la raó per repetir llotges ja que aquest cap de setmana, anirà, una altra vegada, al Centenari de Badalona.

Això serà aquest cap de setmana mentre escalfa la fase final de la Copa Catalunya 2009. Impressionant! i digne de figurar en el Guinness dels Récords. Igual, dins de quinze dies, es juga la corresponent al 2010. Com tot van tan ràpid al carrer Sicília, pot passar qualsevol cosa. Va tan ràpid que Casals, qui dies enrere va intentar 'menjar-li el coco' a Sandro Rosell sobre la seva no-amistat amb Joan Laporta, no ha tingut temps per despenjar el telèfon i exercir de president.

Els tradueixo: Barcelona, Espanyol i L'Hospitalet jugaran el dia 1 de desembre aquesta Copa Catalunya a la qual no poden menysprear més els seus dirigents. Primer hi va haver petició de Casals a Rosell perquè acudís a l'acte. Ja saben que el president del FC Barcelona sempre té un somriure quan no ho veu clar. Dani Sánchez Llibre és 'vell guillot' i no serà si no hi va Sandro. Només queda... Sí!!! El Diable! Miguel García!, president, tot i que molesti algú, del CE L'Hospitalet. Era i és una immillorable oportunitat per parlar, de president a president, i cursar-li una invitació personal a l'acte de presentació del pròxim dimarts clar que també puc pecar d'ingenu. Ni crec que sigui covardia, ni distracció, ni prepotència sinó simple falta d'educació.

És clar que, quan les coses comencen malament i segueixen pitjor, poden acabar com tots ens podem imaginar. Mentre Casals viatjava a La Rioja amb el seu amic Villar, el director de comunicació de la FCF anomenava els tècnics i els directors tècnics dels tres equips perquè acudissin dimarts amb algun dels seus jugadors o entrenadors. No cal dir que el bo del DIRCOM es queda amb les ganes de la foto de Pep Guardiola amb el seu president per la qual cosa Pochettino és una incògnita encara que tampoc no sembla que hi hagi d’anar. Hi anirà Miguel Álvarez, entrenador del CE L'Hospitalet quan sap que al seu president ni l'han trucat per telèfon? És una cosa molt simple: educació. Falta d'educació, clar.