dimecres, 3 de novembre del 2010

El conte xinès de la FCF i els diners del Barça

DIARI GOL DILLUNS 02/10/10

Jordi Casals, president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), no li surten els números.

De fet, aquell president que quan va aterrar a la poltrona va prometre ingressos a dojo, ja admet un deute de 700.000 euros. És per això que vol cobrar com sigui la primera part (350.000 euros) de la subvenció que havia pactat amb Joan Laporta per a la formació de nens i nenes catalans, uns diners que Rosell no donarà si la seva destinació no és clara. I és que el president del Barça i Jordi Mestres, el representant del Barça a la FCF, ja han comunicat vàries vegades –la darrera en la reunió de la federació del passat dimecres– que no tenen cap tipus d’inconvenient en continuar amb la col·laboració pactada sempre, però, que aquesta estigui totalment justificada, i de moment els arguments federatius són força fluixos, ja que només s’expliquen amb el concepte genèric “ajuda al futbol base”.
La FCF, però, no vol deixar d’ingressar uns diners que ajudarien, i molt, a la seva paupèrrima situació económica i dimecres va intentar obtenir el vist-i-plau de tota la junta per aprovar l’aterratge de 50 nens xinesos a Catalunya per formar-los en un centre d’alt rendiment de Terrassa. L’operació, que tindria un cost d’1,5 milions d’euros, no assegura cap tipus de contraprestació en forma d’ingressos, motiu que va
obligar a Jordi Mestres a intervenir per recordar que, tot i que està molt bé això d’ajudar a nens xinesos, a Catalunya hi ha un munt de nens necessitats que, a més, suposarien una despesa molt inferior, sobretot si es té en compte que en les onverses amb la Federació Xinesa no figura enlloc la paraula “contraprestació”.
Casals pressiona a Rosell
El president de la Federació, sempre que pot, intenta coincidir amb Sandro Rosell per recordar-li el tema de la subvenció. I és que el termini de la primera part del pagament ja s’ha complert, ja que l’Assemblea de Compromissaris ha endarrerit el procés, i Casals tremola. De fet, ja ha pactat una reunió amb Rosell per aquest proper dijous, en què el president del Barça li comunicarà el mateix que el directiu blaugrana, Jordi Mestres, va dir a tots els components de la junta de la FCF. No hi
haurà un euro fins que la Federació no expliqui i justifiqui la destinació d’aquests 750.000 euros que Laporta ‘regalava’ per a “la formació dels nens catalans”.
Mestres va sol·licitar el resultat de l’última auditoria presentada per la FCF, però va rebre la informació amb data de 31 de desembre de 2009. El directiu blaugrana es va endur la informació escrita i en els despatxos del club segueix a l’espera de
futurs moviments com són la Copa Catalunya i el partit de Nadal al Lluís Companys, ja que l’Espanyol no assegura el camp de Cornellà sense cobrar un euro pel seu lloguer.
Jordi Casals, cada cop més qüestionat per tots, seguirà assetjant al Barça en busca del primer pagament de 350.000 euros mentre espera els milions promesos per l’acord amb la Federació Xina mentre i tremola amb els 2,1 milions d’euros que reclama l’asseguradora ASISA.