diumenge, 7 de febrer del 2010

Clink¡, clink¡ Caixa per a l'Escola de Entrenadors

Aquesta setmana acudia Lluís Lainz davant de la Federació Catalana per donar a conèixer el seu Comitè Executiu, sigui dit de passada, un grup amb gent que sap el que fa i sap el que s'ha de fer. No entenc la raó per la qual el president dels entrenadors, anomenat a dit per Jordi Casals -personalment li aplaudeixo com persona i com professional (a Lainz, evidentment)- ha de presentar-se davant de cap directiu de la FCF.

El que sí que entendria és que Jordi Casals li donés un lloc en la Junta directiva i es reconegués així la figura de l'entrenador de Catalunya que va acabar d''enterrar' la gestió de Jordi Roche encara que tota la culpa de no tenir cap paper important en el futbol català no només la tenen els tècnics. És el mateix cas, i no es molesti ningú, que els àrbitres a qui Roura reconeixia amb el seu president en el seu Consell encara que tots els que li van succeir se'ls van carregar i van escollir el maleït dit per a la seva elecció

Serveixi aquesta generosa entrada per parlar de l'enèsima convocatòria de 'Cursos per a Monitors de Futbol'. Hi ha quantitat industrial de tècnics de futbol, però és molt més important la quantitat que la qualitat i cal fer caixa. Va arribar Roche, es va posar en acció l'exdirectiu, ara empleat, López i, com sigui que ara ja és el 'Rei del Mambo' i tant Casals com Torres estan a estan a les seves ordres, atenció a les pautes que marca el director de l'escola d'entrenadors. Té mèrit: no té carnet d'entrenador de futbol però com és un 'geni' del futbol sala ja li val per ser allà i no seré jo qui li discuteixi sinó tot el contrari. Sempre he mantingut que cobra poc per al que es mereix.

Per això, ara en els temps de crisi que vivim tots menys (sembla) el futbol català, arriben cursos i més cursos per a 'Monitors'; així es podran asseure en una banqueta i dirigir equips de futbol base. I a més -això és el que ha de començar a redirigir Lainz- clink¡ clink¡ clink¡ ¡ CAIXA!. Un total de 65 hores conformen un curs en el qual li donaran Bases Biològiques, Psicologia, Direcció d'equips, Metodologia, Tècnica, Tàctica, reglamentació i Regles de Joc. No sé si m'oblido alguna cosa. Tot això significa 210 euros. Tal qual: 210 euros i ja pots vacil•lar amb el teu títol de Monitor, Curs de Nivell 0, que t'ofereix l'Escola de Entrenadores.

Ja sigues, abans que me'l digui, que l'Escola no té gens del que veu amb el Comitè Tècnic encara que qui estan en aquesta executiva de Lainz saben, molt més que López. Que consti que a mi ni em molesta ni em deixa de molestar 'Isra'. Per mi com si li nomenen president de la Federació una cosa que ja va voler, encara que no va poder, Roche. El que dic, Lainz, és que aquestes hores lectives (3,23 euros hora) no significa complir amb el programa que el teu president Casals que va dir el juny del 2009. Et recordaré: "Potenciarem l'Escola d'Entrenadors per tal que n'hi hagi més i estiguin titulats'. Especialment que siguin 'titulats' ja que l'únic que els sobra als clubs són diners. O ho assumeix la Fundació de la Federació?

Això és potenciar l'entrenador o buscar ingressos per engreixar la guardiola? Una vegada s'aconsegueixen aquests títols després ha que pagar, una altra vegada, el tant per cent corresponent per ser en una banqueta i, si hi ha set entrenadors en una temporada, cal passar set vegades per caixa. 'Luismi' ets el president dels entrenadors i saps manar. No tot són diners, 'Luismi'. Li diràs a qui correspongui?