dissabte, 17 de novembre del 2007

Manolo, Benito i els nyaps al Carrer Sicília

I direu vosaltres, qui són Manolo i Benito? En la ficció televisiva (sèrie 'Manos a la Obra', d'Antena 3 TV), són dos experts en nyaps. És possible que, ara que ja no surten per la tele, s'hagin convertit en assessors dels responsables de Competició de la Federació Catalana de Futbol, que han decidit que s'ha de donar el vist-i-plau als ajornaments de partits a Tercera i Primera Catalana a les jornades del 6 i del 9 de desembre, pel que fa a clubs que tinguin a jugadors convocats a la selecció catalana amateur que ha de disputar la Copa de les Regions.

Sí. És un nyap en tota regla, propi de la FCF de tota la vida, aquella que alguns volien canviar però que mantè vicis antics. És un nyap perquè ho venen com una decisió de darrera hora. És clar. Només els ha costat gairebé CINC MESOS adonar-se'n del problema. Perquè la disputa de la Copa de les Regions no és nova. Quan es va fer l'Assemblea de la Federació, ja sabien les dates d'aquesta competició. També sabien que afectava almenys als equips de Tercera. I també sabien que la Lliga havia d'acabar en una data concreta per tal de començar les promocions d'ascens.

I és aquí quan comença el nyap. Gràcies als clubs, òbviament, que són els qui a la fi aproven els calendaris -visca el passotisme dels assistents a les Assemblees!- però també, gràcies a la incompetència dels qui s'encarreguen de dissenyar el calendari de la competició. Potser és que quan van proposar que hi hagués Tercera i Primera Catalana el 6 i el 9 de desembre pensaven que la selecció catalana amateur estaria integrada per jugadors de les lliguetes nocturnes de futbol sala o per futbolistes retirats. I no. El seleccionador va i convoca a jugadors de Manresa, Vilanova, Castelldefels, Reus, Ricoh Premià, Palamós, Igualada, Sant Andreu, Blanes, Santboià i Balaguer per als partits d'entrenament. I de pas, a futbolistes de Primera Catalana, de clubs com ara Prat, Tortosa, Morell, Amposta o San Cristóbal.

El dia 29, Robert Elvira ha de facilitar la convocatòria definitiva -després de preguntar als jugadors si havien jugat ni tan sols un minut a Segona B (perquè aquesta informació no la tenen a la 'Fede') i també si podran demanar pont a les seves feines particulars- i sabrem quins són els equips afectats definitivament. Però sembla una incongruència total que al mes de juny es decidís que hagués jornada de Tercera i Primera Catalana els dies 6 i 9 de desembre, sabent la coincidència i el que podria generar. Millor crear aquest nyap i fer que alguns partits de Tercera i Primera Catalana es juguin en data de Copa UEFA, amb temperatures 'agradables' com les que viurem a tot Catalunya el 12 i el 19 de desembre, a les 20.00 hores. En canvi, a Setmana Santa -diumenge 23 de març o fins i tot dilluns 24, que és festiu- tots descansem! No cal posar jornada llavors. I dijous 1 de maig del 2008? Què tenim aquest dia, benvolguts dissenyadors de les competicions? O com que és el Dia del Treball, fóra millor que a aquestes categories no es treballés?

Total, un nyap impropi d'una Federació que preten canviar les coses a millor (ja ho diem, preten, una altra cosa és aconseguir). Ah! Manolo i Benito també han creat un altre nyap dins aquest tema. Segons la nota de premsa de la FCF, les peticions d'ajornament de partits PER ESCRIT "hauran d'estar en poder de la Federació abans del dia 29 de novembre del 2007". Sabeu quan fa pública la llista oficial de convocats Elvira? Sí, ja ho heu llegit abans: El dia 29 de novembre del 2007! O sigui, que els interessats ja poden anar redactant la carteta de marres -després de fer una consulta a la Bruja Lola, per veure si el seleccionador cridarà els seus jugadors-, perquè això serà arribar i moldre. No els donen ni tan sols un dia de marge! Bé, això és el que diuen, perquè segur que després faran el que els hi doni la gana, encara que és molt maco, molt bonic, molt alliçonador, resoldre el 16 de novembre un problema que es podria haver solucionat al mes de juny. Però bé, així omplim més notícies al web oficial, oi? Alhora, des de les entranyes del carrer Sicília, mentre s'arreglen els nyaps, algú canta aquella bonica cançó que tararejaven els pallassos de la tele quan feien de les seves. Recordeu? Narariaroooooo nariaroooooooooo...