diumenge, 21 de juliol del 2013

Subies ha de portar a Cardenal a l'Assemblea de clubs


No hi ha res millor que un dissabte de juliol per escoltar al president del Consejo Superior de Deportes, Miguel Cardenal,  al Polo de Barcelona. Una visita a les instal·lacions hípiques era la justificació triada encara que ja havia avançat que venia disposat a oferir el seu punt de vista sobre les actuacions de la Inspecció de Treball i de la Seguretat Social espanyola a les entitats esportives de Catalunya. S’ho podria haver estalviat, és veritat, però cal aplaudir la seva decisió de voler explicar-se públicament. 

Va parlar durament sobre la UFEC –“els nostres interlocutors vàlids són els clubs. No és l'Apocalipsis” – i podria tenir fins i tot raó encara que aquestes paraules li han brindat una ocasió al president de la Federació Catalana, Andreu Subies. Si conviden a Cardenal a la necessària Assemblea extraordinària de setembre, no té excusa per negar-se. És més, crec que el president del CSD estaria encantat d'explicar tots els detalls a tots els afectats. Perquè, no s'enganyin,  Cardenal obre la porta a la negociació (faltaria més), però aquí van pagaran tots. 

I per què no haurien de pagar Seguretat Social o a Hisenda igual que tothom? Gran debat, moltes incògnites i atapeït panorama que va seguir, entre uns altres, en primera persona, el secretari general de la FCF, Albert Baza. Era dissabte, És Juliol. I no hi ha futbol oficial encara, però Baza sap que cal regularitzar aquestes situacions irregulars. Va ser una compareixença molt interessant, però que no els enganyin: no hi ha moratòria (“queden dos mesos no?”, va dir Cardenal), el d'aplicar el ‘salari mínim interprofessional’ és  només “una possibilitat” (?) i, per si tinguessin algun dubte més, el president del CSD va exemplificar. “Hi ha una sentència del Suprem de Madrid d'un jugador de Regional preferent que cobrava 230 euros mensuals i va ser considerat treballador per compte d’altri”. Els esdeviments futurs seran difícils de digerir. 

Per això: Andreu, porti vostè a Miguel Cardenal davant els clubs de Catalunya i no deixi que els polítics vulguin assumir tot el protagonisme perquè de ‘salvadors’ de la pàtria estem farts. Cardenal sap el que es diu no només per ser la màxima cara visible del CSD sinó per la seva Càtedra en Dret Laboral. Després d'escoltar-lo un surt tan convençut que diàleg hi haurà, i també que TOTS els clubs passaran per caixa.