dijous, 4 de juliol del 2013

Les trobades territorials de futbol-base, segons Francesc Folguera

Aquest dissabte passat, 29 de juny, s'han jugat a diferentes seus(Salou [femeni] y Cabrera de Mar, Vilassar de Mar y Tordera (masculí) per segon any les trobades territorials de futbol-base- Vull manifestar mitjançant aquest escritl'alegria que sento per la participació (uns 1250 futbolistes entre nois i noies), assistència de familiars pero sobretot el gran nivell demostrat.

Fa anys que arreu del nostre país estem treballant per aconseguir una millora tècnica en quan als formadors que son els que han de  transmetre els seus coneixements a tots els jugadors amb els que treballen i els resultats ja fa un temps que els estem veien. Estem aconseguint que el nivell tècnic, abans molt diferent entre algunes comarques de Catalunya més poblades amb comparació amb les de menys població, ara s'estigui equilibrant.

Només cal veure els partits que s'han resolt als penaltys degut a la enorme igualtat que hi ha. Les golejades han desaparescut i aixó es bó per la formació integral del futbolista. L'equilibri fa que hi hagi una major competitivitat. Vull ressaltar amb molt goig l'important augment de nivell del futbol femení. He vist seleccions realment excepcionals.

Tot i així em de treballar molt per aconseguir que les noies que vulguin jugar a futbol ho tinguin els més fàcil posible i que a totes les comarques de Catalunya hi hagin el major número posible d'equips de futbol femení. Es una assignatura que tenim pendent i no em d'escatimar esforços. Aprofito també per parlar dels nostres companys els arbitres partits que jo he vist han demostrat un molt bon nivell tant els arbitres masculins com els femenins. Es important que ells tambécreixin al mateix nivell que ho fa el nivell del futbolistes perque ells també ens han d'ajudar fent pedagogia, a millorar la formació del futbolista.

 Per acabar, només ens queda fer tots els esforços posibles perquè aquesta experiència, que estic segur enriqueix moltíssim a tots els futbolistes de Catalunya, també als no seleccionats, la poguem seguirrepetint molts anys. Tots formem part del futbol català i tots som necessaris i em de seguir treballant per continuar avançant perque enel futbol la memòria no existeix.

Francesc Folguera Delegat Barcelonès