dimarts, 2 d’abril del 2013

Dos-cents ‘Roviras’ en el MIC


Encara sota els efectes de l'última edició del MIC es fa molt difícil repassar amb estudi crític el que és més que un clàssic del futbol. Hi ha qui pot pensar que el periodista està massa mal acostumat i que hem passat de la inquietud i de la reflexió a la comoditat i a la floreta ja que dóna millors rèdits. Que cadascú parli per la part que li toca encara que el millor que es pot dir d'aquesta XIII Edició del MIC és que el llistó que es van marcar en el seu moment els seus inventors (Pep Colomer i Juanjo Rovira) es manté molt alt. 

Amb només això ja és suficient per agrair les atencions que dispensen als mitjans informatius desplaçats a la meravellosa Costa Brava. També resulta molt difícil que un periodista mogui el cul de la cadira i cada dia més ja que les condicions professionals han baixat de la precarietat a nivell general. Però, els qui tenim la sort de comptar amb mitjans lliurats al futbol base, ho passem molt bé. No cal convèncer a ningú perquè pugi a veure el MIC. Tothom sap el que es trobarà encara que no hagi acudit mai. És la fórmula de la ‘Coca-cola’ que Colo i Rovira van posar en acció i que tan bon resultat ofereix. 

No parlaré d’un club determinat ni d’un futbolista o tècnic o colaborador en particular. Tampoc direm quants intermediaris han passat aquests dies per la Costa Brava ja que la llista és interminable. El que sí li direm és que l'únic secret que té aquesta cita amb el futbol base mundial té a més de dos-cents ‘Roviras’ que ho fan possible amb els ulls tancats. Les múltiples innovacions que ofereix la tecnologia és una assignatura que, per descomptat, superen amb matrícula d'honor. Llàstima que les televisions públiques tornin a mostrar els seus interessos comercials per sobre del que és una gran cita amb el món del futbol que tots estimem encara que això només li correspon a els qui governen aquest complicada màquina. 

En el que concerneix a l'organització del MIC només animar-los al fet que continuïn així que ja és molt. I, per descomptat, donar les gràcies a aquests ‘200 Roviras’ que es desviuen per uns mitjans de comunicació que, de vegades, fins i tot compleixen amb la seva obligació.