dimarts, 23 d’abril del 2013

Són un problema les Inspeccions de la Seguretat Social?


En principi, NO. Rotund. Qualsevol inspecció s'agraeix i molt més si va en benefici de tots. I aquest és, segur, el gest per part del Govern cap als clubs catalans de futbol pertanyents a les categories modestes. I dic catalans ja que no hi ha constància que altres comunitats hagin protestat o, com a mínim, informat sobre aquest tema. Ja saben que no hi ha un euro i tant Seguretat Social com Hisenda han de buscar on faci falta. Això caldria aplaudir-ho si es fes en tots els aspectes de la nostra vida ja que, fixar-se en si un senyor rep 50 euros mensuals per ajudar a uns nens a jugar al futbol, em sembla excessiu.

I això és el que volen: repassar l'activitat de TOTS els clubs catalans, de dalt a baix, durant els últims cinc anys i que passin per taquilla. L'ideal seria dir que, a partir de l'1 de juliol d'aquest 2013, tots aquells que participin en aquest ‘circ’ abonin la seva quota corresponent. Crec, Això seria l'ideal encara que tot apunta al fet que els organismes oficials volen més i tenen als clubs de Segona B, especialment, i Tercera, al punt de mira. De fet, el CE L’Hospitalet ja porta gairebé dos anys de litigis i una cinquantena de futbolistes estan cridats al Jutjat el proper 9 de maig. Altres inspeccions a clubs segueixen pendents de resolució i fins i tot a algun ni li han cridat encara que, com deia un dels afectats a Futbolcatalunya.com “d'aquí no es lliura ningú”. El que ja no s'entén és que aquesta situació tan caòtica i amb conseqüències tan traumàtiques no apareguin molt més en els mitjans de comunicació en una clara denúncia per part d'algunes entitats que hauran de tirar la persiana.

De tot això es va a parlar aquest dimecres a la seu de la Federació Catalana de futbol qui, per cert, també està sota la lupa i l'escrutini fiscal i alguna cosa ha de dir. El seu president, Andreu Subies, vol tornar a prémer la situació sabent que els clubs estan molt preocupats, indignats, però NO dividits i això és clau. Si es manté aquesta unitat, alguna cosa es podrà aconseguir com, per exemple, un ajornament del possible deute. Si els clubs professionals disposen de 20 anys per pagar els seus històrics números vermells amb Hisenda per què no poden fer el mateix els clubs modests de Catalunya a la Seguretat Social? No és el mateix, és clar encara que no deixa de ser una situació anòmala en la qual tots tenim molt que perdre, TOTS inclòs el Govern. 

Aquest dimecres els clubs tornaran a dir-li a Subies que cal buscar solucions ja que l'anunciat amb la UFEC està en l'oblit. Les inspeccions de la Seguretat Social no han de ser un problema sinó una solució.