dilluns, 26 de març del 2012

Seny i passió (Andreu Subies I)


Entre que els mitjans de comunicació anem com anem i als nostres mandataris del futbol ja els va bé l'absència de crítica, hem arribat al primer any de gestió d'Andreu Subies i la seva junta a la Federació Catalana. Absent un mínim diàleg entre alguna ‘oposició’ que ningú endevina on està i  el ‘veterinari  de Benavent’, es compleixen 365 dies de mandat per a una junta de la qual només es coneix al seu omnipresent president ja sigui a través dels mitjans oficials de la FCF o per altres tipus d’actes. No existeix ningú més. 

Tot el protagonisme és per a Andreu de la mateixa manera que quan caiguin, que cauran, totes les hòsties, seran pel senyor Subies. Però, quin seria el balanç d'aquest any de ‘seny i passió? Quina nota li posaríem al senyor president i a la seva desconeguda junta , encara que hi ha alguns que guanyen més en l'anonimat?

419 vots li van donar el poder un 26 de març del 2011, només 71 més que al seu opositor Jaume Llauradó a qui, des de Futbolcatalunya.com, li enviem una forta abraçada i força per seguir barallant. Aquesta mínima diferència  li ha servit al president per passar per un any on es va trobar un ‘tresor’ enverinat que actualment viu en els jutjats. Només aquesta denúncia ja valdria per aprovar a Subies encara que cal demanar-li molt més, per descomptat. Per demanar que no quedi.  En aquest sentit només cal esperar resultats judicials i, que la nostra volguda FCF, faciliti l'oportuna informació perquè ja no se sap gens de la ruïna que van deixar Jordi Casals i la seva companyia.

Subies i els seus s'han abraçat a Ángel Villar ja que d'aquesta manera la Mutualitat pot respirar una mica més. És un 1.500.000 d'euros que ‘Angelote’ li perdona al futbol català. Això és el que ens ‘venen’ i que molt pocs creiem encara que, com ho hauran de demostrar a l'Assemblea del futbol català, ja hi haurà moment per criticar o aplaudir. L'eterna reelecció de Villar ha acabat amb la Federació ,(no amb Subies), sinó amb la Federació en la seva comissió Delegada. Això està molt bé encara que no val per res. Mana Villar, Padrón  i, si fa falta, Joan Gaspart. A partir d'aquí…. tots ‘japonesos’. De qualsevol manera, tenir 140.000 llicències valen per intentar ficar el nas a casa-Villar i més val estar al seu costat que contra un poder eternitzat i sempre qüestionat.  Així pensa Subies i algun més.

El president de la Catalana ha repetit en moltes ocasions aquest any, llàstima que no hagi tingut a ben explicar-ho als mitjans a través d'una roda de premsa (i això que té diversos assessors de comunicació), que el més important és la “formació”. I aquí inclou a tècnics, jugadors i directius.  Per formació tampoc queda ni se li pot tirar en cara gens quant a l'actuació on-line d'una FCF que mira al futur (Felicitats a Albert Fernández).

El de la ‘Nit de les estrelles”  no mereix major comentari. Sempre és bé que es parli del nostre futbol català de la mateixa manera que, si a final de temporada, no arriba la veritable ‘Festa del futbol català’, se li podrà recriminar el seu discurs. 

Tot aquests són petits detalls d'un any on la transparència que ens van vendre necessita ser més publicitada i fins i tot donar-li major protagonisme a uns clubs que no poden tirar endavant degut a la situació que ens envolta. No dubto que el president de la FCF és un tipus seriós, transparent, orgullós i tenaç, la qual cosa fa que comenci a dubtar de que sigui capaç de donar la cara sempre que se li precisi. M'explico: uns quants directius i exdirectius de diversos clubs sostenen des de fa set o vuit mesos que la Mutualitat pot sortir gratis fins als 16 anys. A poc a poc, han treballat i han sol·licitat una Assemblea extraordinària a la FCF perquè es debati aquesta qüestió amb la qual molts amenacen, per darrere, insulten i acusen sota l'anonimat que proporcionen nicks o pseudònims perquè els covards mai donen noms i cognoms.   

Aquesta setmana la pròpia FCF ha demostrat, tret que els sol·licitants hagin interposat una demanda  per falsedat, que dels 210 clubs que van signar tal petició només eren vàlides 67. És més, el president del Terrassa, Jesús Fernández, va assegurar que van falsificar la seva signatura al que Clubs Units va reconèixer aquesta certesa. Cal veure-ho per creure-ho. Però, encara que aquesta sèrie de clubs estiguin equivocats, la qual cosa mai afirmaré, mereixen un major aclariment públic per part de Subies

Poc hagués costat, senyor president, sortir en una roda de premsa i tornar a explicar que, si el futbol català ha de pagar la Mutualitat, és perquè, entre altres raons, alguns senyors directius que ara demanen Assemblees extraordinàries, van portar a aquesta Federació a la ruïna. Per això, ara estan en els jutjats. Hagués anat molt bé, sr. president, que hagués donat la cara per recordar-li, als qui falsegen documents, que això està molt malament i, que qui tingui dubtes sobre la seva honestedat econòmica, es vagin directes a un Jutjat. 

Mentrestant, es compleix un  any i, encara que s'han fet moltes coses bé, sempre hi haurà, com qui subscriu, qui prefereixi incidir més en el que encara té solució i no tancar-se en si mateix i escoltar només a qui li vulgui aplaudir. Seny i passió!