dimarts, 3 d’abril del 2012

Moreno Delgado ha de posar ordre


Les actuacions arbitrals segueixen, desgraciadament, estant de moda en tots els esports. Però si pensem només en l’òrbita futbolística i, més encara, en la del futbol català, estem immersos en una perillosa i molt preocupant espiral a la qual cal posar punt i final. Mai he desconfiat d'un àrbitre per molt clamorós o evident que sigui un error . El que mai he entès és que es puguin permetre accions ‘chulesques’ i desafiadores dels qui han de donar exemple. Són una mínima representació, però cal acabar amb aquest tant per cent.

L'últim escàndol conegut ho hem viscut al Nou Sardenya. Els recomano que llegeixin la pàgina 3 de Mundo Deportivo en el seu suplement de ‘Futbol Català’ -'L'Europa denuncia que l'àrbitre tergiversa la veritat'- perquè aquesta acta arbitral és demencial. No dubto, repeteixo, del senyor col·legiat David Congost Larrosa, però, si és tal qual redacta, el senyor president Guillaume De Bode ha de ser denunciat no només a la Federació Catalana sinó també en un Jutjat. O és així o el senyor president dels àrbitres de Catalunya, Moreno Delgado, ha d'expulsar a Congost de l'arbitratge.

Les declaracions del tècnic local, Pedro Dólera, són molt dures, però, quan un pensa que li estan perjudicant moltíssim, cal ser més clars o callar. Dir que els àrbitres no vénen premeditats, però carreguen contra nosaltres aquest any”, és quedar-se a mig fer. Què significa carregar? Que tenen algun interès en ‘fastidiar’ a l'Europa? Dolent seria. D'altra banda, entrar en aquest joc amb la premsa -"Vosaltres no ho veieu?  Ah no, clar. Esteu fora i no ho veieu. M'agradaria que ho diguéssiu. Que estiguéssiu dins per poder viure que malament es passa”. No tinc el menor dubte d'aquest sofriment, però la premsa no ha de dir, tret que es pugui demostrar, que els àrbitres de Catalunya actuen de manera premeditada contra l'Europa encara que ho demani Dólera i pugui tenir raó. 

Les paraules del seu col·lega del Gavà, Albert Poch, tampoc són molt habituals – “Entenc a l'Europa i si fos l'entrenador de l'altra banqueta estaria molt i molt cabrejat. Ho estan passant mal i certes coses que els passa en contra tampoc els ajuden massa”. No feia falta que es ‘mullés’, però ho ha fet, així que ara li toca a Moreno Delgado actuar.