dimecres, 11 d’abril del 2012

Oblit o passotisme de Johan Cruyff i la Plataforma Pro-Seleccions


Han passat més de 72 hores des que la selecció catalana amateur aconseguís classificar-se per disputar la fase europea de la COPA REGIONS UEFA. Més de 72 hores és temps suficient perquè el nostre seleccionador català de futbol, Johan Cruyff, el seu secretari o els seus ajudants, entre els quals destaca Óscar Garcia, poguessin haver expressat la seva alegria (suposo) per la gesta que suposa per al futbol català poder disputar una competició OFICIAL en el nom de Catalunya. En representació d'Espanya, sí, però amb la bandera i la samarreta de Catalunya. 

No obstant això, encara és hora perquè ‘DéuCruyff feliciti als xavals o al seu col·lega?, Toni Almendros, que van aconseguir imposar-se per primera vegada en la història del futbol català als seus rivals en la fase final espanyola. És una pena per a tot el futbol català i això hauria de servir-li al president Andreu Subies per reflexionar sobre si val la pena tenir en compte el nom de Cruyff com a seleccionador català quan l'holandès ha tornat a demostrar que no li importa gens ni mica. 

Ja sabrà el senyor president el que fa igual que sabrà el senyorpresident si ha de tornar a regalar-li entrades a la Plataforma Pro-seleccions catalanes, que tampoc ha trobat un mínim buit a la seva pàgina web per felicitar a una selecció tan catalana com les de bowling o beach tennis. Ara no poden dir que Catalunya no jugarà un competició oficial. La COPA REGIONS està sota el comandament de la UEFA i, en el cas de passar la fase d'Ucraïna, es podrien proclamar campions d'Europa. No sé si llavors aprofitaran i es faran la fotografia ja que, ara com ara, els amics de la Plataforma ni han aixecat un telèfon per expressar una mínima felicitació. 

Sí que ho va fer el secretari d'Esports, Iván Tibau (Bé, Xavi). La majoria estem d'acord en què cal lamentar el pas enrere que s'ha donat aquest dimecres amb la proposició de llei del PNB sobre la modificació de la Llei de l'Esport de 1990 en la qual es demanava debatre (quin pecat!) sobre la participació de les seleccions basca, catalana o gallega en competicions internacionals. Cal lamentar-ho i ho lamentem. De fet, per a aquest assumpte que han trobat buit a la seva pàgina web els companys de la Plataforma–'PP i PPSOE, una vegada més, en contra de les seleccions catalanes’-. Felicitar a un grup de xavals que no veuran ni un euro per passejar el nom de Catalunya per Europa és un esforç majúscul que no mereix molestar ni al senyor Cruyff ni tampoc a la Plataforma Pro-Seleccions catalanes.