dimarts, 13 de març del 2012

Fòrum de FutbolCatalunya: Un adéu… per sempre?


Uns problemes tècnics impossibles de resoldre han fet que desaparegués el nostre Fòrum. Un accident que ens fa replantejar moltes coses de cara al futur. Entre d’altres, si paga la pena seguir oferint aquesta proposta
Ara fa tres caps de setmana, els seguidors de FutbolCatalunya.com es van trobar amb una desagradable sorpresa. El nostre Fòrum no funcionava. El que semblava que podria ser un problema puntual s’ha convertit en un problema que no es pot resoldre. Una actualització del servidor que, aparentment, no havia de suposar cap mena de trastorn, es va emportar tot l’arxiu de dades d’aquesta secció.
Barreja d’errada humana i tècnica, el cert és que per molts esforços que féssim en els darrers dies per a recuperar tot el que havia emmagatzemat (el Fòrum funcionava en un altre servidor diferent al que conté la pàgina en sí), la feina ha resultat improductiva i a hores d’ara, tret de que es produeixi un miracle, es pot dir que el Fòrum ha mort.
En aquest cas, el primer que us hem de demanar és disculpes. Disculpes a tots els qui, al llarg d’aquest temps, heu participat en ell contrastant opinions, intercanviant resultats, fent pronòstics i compartint informacions. Malauradament, en aquest temps no tothom s’ha comportat de forma cívica, emparat per un anonimat covard i fent valer un més que qüestionable concepte de ‘llibertat d’expressió’, i ens hem vist obligats a apagar uns quants incendis. Són coses de la convivència en aquest espai virtual, però hem intentat –no sempre amb èxit- que la secció es mantingués ferma.
Però els temps avancen sense aturar-se i la realitat ha canviat. Últimament, l’activitat en el nostre Fòrum ha anat de baixa. L’aparició de les xarxes socials fa que qui abans es trobava en aquests espais opti per a fer-ho en Facebook, Twitter i altres eines 2.0. Això ens fa replantejar si en realitat paga la pena tornar a obrir aquest Fòrum i començar de zero.
Ara fa cinc anys, ja vam viure una situació semblant, tot i que en aquell cas va ser per una qüestió d’ordre intern que ens obligava a cessar les nostres activitats. Vam haver de plegar veles –en aquest cas, de tot el web- durant un temps fins que, un cop vam veure la possibilitat de tornar a sortir sense problemes, vam reprendre l’activitat de FutbolCatalunya.com. Una activitat que es va iniciar ara fa més de 10 anys i que intentarem mantenir amb la il·lusió dels qui apostem cent per cent pel futbol català sense rebre res a canvi.
Per tant, no sabem si serà un adéu per sempre del Fòrum de FutbolCatalunya.com o potser un fins aviat. El que tenim clar és que si el Fòrum torna, serà amb unes altres condicions per tal de que tothom hi convisqui d’acord a les regles del joc, essent un espai d’opinió i d’interacció, però evitant sempre que es pugui l’insult i la falta de respecte.
Malgrat tot, FutbolCatalunya.com no perdrà la interacció amb els seus seguidors. Per això, podeu fer servir la nostra pàgina a Facebook i també comunicar amb nosaltres mitjançant el nostre compte de Twitter @FutbolCatalunya, a banda de fer servir la nostra adreça de correu redaccio@futbolcatalunya.com per a fer totes les vostres consultes, suggeriments o bé donar opinions que traslladarem al nostre web.