dimecres, 21 de març del 2012

Les veritables raons per deixar l'Espanyol d'Antonio Morales


No ha arribat ni a tres anys. Sorprenent sortida la d'Antonio Morales com a responsable del futbol base del RCD Espanyol i com a conseller del club. Tan sorprenent com la seva arribada encara que sempre ha deixat clares les seves inclinacions esportives. Només els qui ens coneixem des de fa tants anys puguem presumir de saber tant la nostra part positiva com la negativa.

El primer que haig de dir és que me n’alegro moltíssim que no segueixi en el RCD Espanyol ja que mai vaig veure el seu lloc allà. Va arribar per la seva amistat amb el conseller Germán de la Cruz i ara surt per tot el contrari i, si ningú ho vol dir, allà ells.  Les seves raons tindran, segur encara que, especialment, el senyor De la Cruz hauria de dir als seus socis-abonats les raons que l'han portat a obrir-li la porta a qui “va fitxar’’ amb l'únic fi del que ell no era capaç de fer. Sempre m'ha encantat la naturalitat amb la qual ha afrontat moltes situacions problemàtiques Germán. Ha sigut tal qual encara que els seus enemics em podrien inundar amb exemples de situacions reprovables. El mateix que li passa a Antonio Morales. Com sigui que la passió és una  qualitat que fa temps vaig penjar en l'armari, tinc les mans molt lliures per poder escriure el que sé i fins i tot el que suposo. 

Morales es va deixar utilitzar i va fer el que ni Germán ni Sánchez Llibre ni cap altre van tenir valentia per realitzar. Aquesta ‘neteja’ en el futbol base blanc-i-blau era molt necessària la qual cosa no significa que estigués d'acord a acomiadar a José Manuel Casanova: per cert, han escoltat vostès a Casanova dir alguna cosa des de que va fitxar pel Màlaga?. No, així que qui vulgui fer-ho en el seu nom és problema seu. Morales serà una simple anècdota en la història del RCD Espanyol mentre sempre figurarà amb lletres d'or en la de la Gramenet. L'única cosa que valdria la pena saber és el que ha passat entre els protagonistes perquè tot s'hagi enfonsat en un obrir i tancar d'ulls. 

Així funcionen les societats esportives d'aquest segle XXI? Només les paraules de Morales, De la Cruz, Planes i, per descomptat, Pochettino, ens poden treure de dubtes. Més d'un s'haurà alegrat de la sortida de Morales. Jo sóc un d'ells, però ho dic perquè sempre anteposaré una amistat personal a una relació comercial.