dijous, 3 de novembre del 2011

No va haver-hi ‘bomba’ informativa


He rebut diversos mails d'‘amics ‘ on m'‘animen’ a donar-li canya al president de la Federació Catalana, Andreu Subies després de la seva aparició en la roda de premsa anunciada aquest passat dimecres. Clar que per rebre consells, crítiques i algun suport també hi ha qui es confon i creu que ‘Futbolcatalunya.com’ és una web que depèn de la FCF. Res més lluny com, crec, que s'ha pogut llegir en aquests últims deu anys. Sí, més de deu anys amb una pàgina especialitzada en el nostre futbol català que viu gràcies a l'esforç d'uns quants i on les subvencions sempre han brillat per absència encara que anem amb la no-‘bomba’ informativa de Subies.

Quaranta-sis minuts li van servir al senyor president per anar recitant tot el que s'havia fet al llarg dels seus set mesos de mandat. Envoltat d'uns vicepresidents que no van obrir la boca ni per respirar –Isern, Soteras, Llaó i D.Vives– va donar tot un repàs a una gestió procedent d'una herència ruïnosa i va mostrar una FCF totalment lliurada al cap del ‘fúlbol’, Ángel Villar. Ja tenen arguments aquells que somiaven amb Tornejos Internacionals per baixar del núvol. Amb un llenguatge clar, encara que amb un estil que transmet incomoditat, Subies es va trobar millor –és una sensació– en el torn de preguntes/respostes amb els mitjans de comunicació. És lògic: fa molt temps que la premsa té preocupacions més importants que donar-li ‘canya’ a Andreu i la seva junta i s'opta més per no molestar a ningú.

Li va costar admetre que es va equivocar en anunciar la Mutualitat gratuïta per al futbol base en el període electoral i canviar radicalment dos mesos després. “Em vaig equivocar i no he pogut complir el que m'hagués agradat complir”, va afirmar en el mateix instant que totes les mirades es van clavar en la seva persona. I això el dignifica. Siguem generosos i parlarem d'‘equivocació’ tot i que es pot parlar d'‘engany’. Sigui com sigui, el dignifica, repeteixo, admetre aquesta equivocació, igual que el posarà en el seu lloc un immediat futur si Johan Cruyff segueix com a seleccionador català però només se'l veu un dia de desembre en una banqueta. Ara com ara, ja han tret el logo de la seva Fundació com un patrocinador més de la FCF ja que mai ho ha estat sinó un col·laborador amb dret a negoci, lícit, però negoci amb uns cursets dels quals són tan responsables la Fundació Cruyff com la FCF.

Una cosa més, ara com ara, ja que l'anunciada roda de premsa ‘bomba’ tampoc mereix grans titulars. El ‘mega-acte’ de la Federació es va portar a efecte gràcies a una organització meravellosa si se'm permet la ironia. L'empresa Events va assumir la col·locació del panell publicitari amb nova imatge per part de la FCF i fins i tot van ajudar al fet que els mitjans radiofònics i televisius poguessin complir la seva tasca. Felicitats! Sembla que el Director de màrqueting, Roca, a qui no se sap quant li queda al carrer Sicília, s'esmerà en la seva tasca encara que això no li serveixi perquè aquest divendres li lliurin una nova targeta de presentació on passarà de ser ‘Cap’ a ser un ‘Indi’ més del departament. Amb bon sou, això sí. Per això van estar els amics com van aparèixer per situar l'ex-responsable del departament de premsa, Carles Domènech, ara incorporat també a la secció de premsa com un redactor més encara que se li respectarà també el mega-sou de director de comunicació. Ho sento.