dijous, 2 de juny del 2011

Campionat de Cata.. què? (II)

Un correu enviat a la redacció de Futbolcatalunya.com, sota el títol de 'Campionat de Cata.. què?' ha obtingut resposta. És la següent.

El Campionat de Catalunya de futbol base i femení és la competició que s’organitza un cop finalitzada la lliga en les màximes divisions de les categories esmentades per tal de premiar al millor equip de cadascuna d’elles. Enguany s’organitza en les categories de JUVENIL, CADET, INFANTIL, ALEVÍ, BENJAMÍ, FEMENÍ JUVENIL CADET, FEMENÍ CADET INFANTIL, FEMENÍ INFANTIL ALEVÍ i FEMENÍ ALEVÍ BENJAMÍ PREBENJAMÍ.

La classificació per a aquest campionat s’estableix segons el nombre de grups que hi hagi a cada màxima divisió, tenint en compte també el criteri de territorialitat, de forma que les eliminatòries es disputin en quarts de final, semifinals i final,en les categories masculines; i en semifinals i final en les categories femenines, en què els grups són més escassos.

Atenent a les dates de finalització de la lliga regular (sobre el 15 de maig), i a la data probable de les finals, que no pot coincidir amb l’Assemblea General de Clubs i a més ha de celebrar-se abans de la finalització de la temporada, les eliminatòries de les categories masculines es disputen a partit únic. És també una demanda dels clubs que aquestes eliminatòries no els hi ocupin la totalitat de les dates disponibles de final de temporada, tota vegada que la majoria d’ells tenen ja contrets compromisos de participació en torneigs diversos.

Els aparellaments s’efectuen la majoria de vegades per sorteig, en atenció a si l’estructura dels grups permet determinar caps de sèrie o no. Així mateix, també s’efectua sorteig de camp. La contrapartida del club que juga al seu camp i no ha de desplaçar-se en les eliminatòries és que ha d’abonar el rebut arbitral.
En la present temporada, les finals del Campionat de Catalunya tindran lloc el dia 11 de juny durant tot el dia al camp municipal La Ferreria de Montcada i Reixac.