divendres, 30 d’octubre del 2009

Moreno Delgado, convidat a la llotja del Manlleu

Un article de MANUEL SEGURA

Estic segur, perdó per la redundància, que el president arbitral/digital, Xavier Moreno Delgado, de professió bancari, que no banquer, i que dedica les seves estones lliures al futbol català, no acudirà diumenge que ve a la llotja del Manlleu on ha estat convidat.

Dic que estic segur perquè, crec, que el ‘cap’ dels àrbitres no pot estar mostrant la seva cara en una llotja mentre assumeix, amb covardia total i silenci genuflex, les impresentables crítiques d'algun dirigent, molt ximple i molt donat a titllar-los de ‘pistolers’. Moreno no obre la boca ni per dir ‘mú’ i anirà a una llotja a que li donin copets a l'esquena? Segur que no. No li recordaré el nom del ‘ximple’ de torn a Moreno. Si no ho sap, que ho sap i molt bé, que investigui. Ochoa va presentar una demanda abans de marxar i poc o res se sap. En un país on mai passa res i, si passa, se li saluda hi ha ‘barra lliure’ per insultar als àrbitres i perquè els seus dirigents empassin i callin. Només per aquesta raó, estic segur que el Sr Moreno no estarà a la llotja del Manlleu.

Per cert, també estic segur que assistirà el president de la Federació Catalana, Jordi Casals. No sé si cobrarà dietes o quilometratges, és més, ni m'importa –ja hi haurà oportunitat per preguntar-li- però sí que estem davant una gran oportunitat per contestar-nos una altra pregunta. Si a la primera convocatòria per a la preselecció amateur del meu amic, Miguel López, estaven convocats i no van assistir ni Andreu ni Ortiz. Es poden explicar les raons d'aquestes absències? Podem explicar ara si la Federació Catalana els ha presentat l'assegurança de rigor que, pel que sembla, demanaven els d'Osona i que, evidentment, per extensió cobriran als altres? Per què el president Casals encara no ha obert la boca després de la negativa d'alguns clubs –no només està l'Hospi- a cedir jugadors a la selecció amateur?

Atenció amb el que es diu que estem a les portes de l'anunci (a través de Catalunya Ràdio, és clar)- de la contractació de Johan Cruyff com a seleccionador català i, si no és així i no hi ha partit de la selecció, serà 'culpa' de Ricard Campoy i a sobre hi haurà més d'un que vendrà aquesta pel·lícula. O el que és pitjor, més d'un i de dos s'ho creuran.


MANUEL SEGURA