divendres, 15 de febrer del 2008

No és això, companys, no és això

Acabo de llegir amb poca atenció l’article 'No és això, companys, no és això' del nostre benvolgut seleccionador català, Pere Gratacòs, a la web de la Federació Catalana. Jo SI que llegeixo la web de la FCF, president-censor. Em refereixo, Pere, al teu president Roche, un tipus al que sols li agraden les preguntes-pilota, les entrevistes-massatge, a on sols es parla dels seus èxits financers i de com ho esta fent de bé al capdavant de l’empresa. Perquè és la teva empresa, Pere. La portes al cor, i tant; defenses a Catalunya, i tant; lluites per Catalunya, i tant... però cobrant. Ho dic perquè tan català ets tu, company, com qualsevol altre que no té la possibilitat d’escriure un article com el teu, tan clar, tan directe i tan exigent com el teu i que, a més a més, no veu un sol euro.

Em va alegrar molt la teva designació, i t’ho vaig dir, que a mesura que avança el teu mandat professional, la meva decepció és més gran. Segur que estic equivocat. No et preocupis perquè no seria la primera vegada però, quan llegeixo que se t'omple tant la boca a l’hora de parlar de Catalunya i de les seleccions , com al teu president censor, el que vol fugir ara de la FCF, em revolto.

Com pots treure la destral per defensar el pavelló de Catalunya quan no has lluitat, no has mogut un dit, ni un 'punyeteru' dit, perquè se’ls hi pagui, encara que fos la benzina, als xavals amateurs que també defenen Catalunya? Com pots elevar el teu malestar a públic quan no has obert la boca pels xavals amateurs que l’altre dia a Sant Boi sols van veure com et saludaves amb Robert Elvira? Per què estàs viatjant por mig mon a costa de la Federació Catalana si sols ‘jugues’ un partit o dos a l’any? Ah! Que et dediques a totes les seleccions! Ja, ja, ja. Si et dediques, lluita perquè aquests xavals, que no cobren com tu sino que es gasten els seus diners personals per defensar a Catalunya –aquesta selecció sí que pot competir oficialment-, gasten dies de treball i demanen permís per absentar-se, no com tu, ja que la teva agenda te la marques tu mateix.

Guanya’t la Creu de Sant Jordi per la teva defensa del nostre país, que no sols es teu, i contesta a aquests xavals: per que no dimiteixes i te’n vas després del ridícul que has fet tu i el teu president en ‘empassar-te’ la circular on s’autoritzava a jugar a futbolistes que haguessin passat por Segona B a la Copa de Regions? No és la teva responsabilitat? Serà culpa, com sempre, de l’empleat. Ja et donaràs compte, company, quan tornis a la terra i no tinguis la teva cadira garantida, fins que se’n vagi el censor, de com és de diferenta i dura la vida en una banqueta, cosa que tu ja saps, i com es viu de bé, ara, al despatx. No els heu donat ni les samarretes que han suat els pobres amateurs. Quina vergonya! Els hi doneu les que van fer servir fa dos anys i, a sobre, tens la santíssima barra de sortir a la palestra i escriure tot un manifest pro seleccions?

Una última coseta: a tu t’interessen els xavals amateurs de Catalunya de la mateixa manera que també l'interessen a la secretària general de l’Esport de la Generalitat, Anna Pruna. Li hem demanat més d'un cop la seva opinió després de la manifestada queixa del capità de CATALUNYA, Ismael, mitjançant futbolcatalunya.com. Pruna s’amaga. Gràcies, secretària.