dimecres, 6 de febrer del 2008

La generositat del president

Aquesta tarda juga la selecció catalana de futbol amateur davant València en una competició a la qual li han posat el nom de Copa de Regions UEFA malgrat que sembla que no li interessi ni a 'Rita, la cantaora'. Rectifico: només interessa a jugadors, tècnics i auxiliars. Per als directius és un enfarfec, per a la premsa és un especejament -mínima expressió d'una notícia-, per als afeccionats és un desconcert i per a la 'Plataforma Pro-Seleccions Catalanes' no existeix, ja que només es mira el que pugui repercutir fora de Catalunya.

I per quins motius es juga? Doncs perquè la UEFA , que li importa dos raves, així ho ha decidit. Si a tot això, que no és poc, afegim que als nostres jugadors amateurs els tenen totalment discriminats pel que fa als 'grans', als 'milionaris' que ho tenen tot i amb qui perden alguns el cul per fer-los la gara-gara, surt un bodrio impressionant per a tots. Per a tots, menys, insisteixo, per a qui defensar la samarreta de Catalunya és un orgull, una samarreta que ningú en la Federació -presa nota 'nen'- NINGÚ, va tenir el detall de dir-los que es quedessin amb ella ja que van ser ells qui la van suar a Navarra.

Va arribar l'Euskadi-Catalunya i el president-censor, Jordi Roche, va moure el darrere i totes les seves influències perquè poguessin escollir entre tres regals -pobres, no tenen diners per a comprar-se'l ells-. Aquests tres detalls o petits regals eren això, un detall, però ni tan sols aquest detall ha arribat als amateurs -catalans de segona?- a qui van concentrar anit en l'hotel Ciutat de Castelldefels sota l'adreça d'un empleat (Jordi Guillen). Segur que el directiu responsable, Miguel García, apareixerà, si no és aquesta nit, demà, però tindrà el que cal tenir el president Roche per entrar en el vestuari i donar-los les gràcies per la classificació assolida fa més d'un mes a Pamplona?

És fort, però és així: després d'un mes, ni una sola trucada de felicitació, ni suport, ni la samarreta que suen. Qualsevol li demana que els paguin la gasolina que han gastat des d'Amposta, Palamós o Lleida. Ahir, Parra no va arribar a temps des de Balaguer i s'incorporarà avui. Igual el multen i tot. Ja no et dic més, 'nen': deixa'ls la roba, home. Com a mínim, deixa'ls la roba que suaran avui davant València i, si vas 'justet' en la Federació , que el 'talentós' del teu director general ho solucioni. Per cert, ahir es va confirmar: acomiadament per a l'empleat I.C. Sí que anem malament, sí. Ja té raó Manzano, Andrés Manzano, el teu adjunt a la presidència, absent de la Federació però vocalista fora d'ella.