dilluns, 28 de gener del 2008

400 contra 50 o l'elegància del futbol sala

Interessant entrevista al vicepresident del Comitè de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, Ricard Ribas. Com no signa ningú, no puc felicitar al seu autor o he de felicitar al president-censor? o a Mario Ruiz, el 'dircom'? o al 'cabo-tomatero', Navas? o al triatleta-decatleta, Pol?. Bueno, a qui sigui, felicitats perquè la Secretaria General de l'Esport estarà molt contenta de les seves afirmacions. Passin i llegeixin.
ENTREVISTA
—Expliqui com s'està vivint la problemàtica amb l'altra federació (Federació Catalana de Futbol Sala).
—Aquí tocarà ser políticament correcte… (riu). És un tema una mica delicat, per totes les circumstàncies que el rodegen, però el que és clar és que nosaltres representem a més de 400 clubs, i ells amb dificultat arriben a 50. Aquí està una gran diferència entre una federació i l’altra. També, el tipus de competició que plantegem nosaltres, i la que plantegen ells. Es tracta d'una situació molt incòmoda per a tots.
—¿Tant dany estan fent a aquest esport?
—Doncs sí. El gran perjudicat d'aquesta situació és el futbol sala català, en aquest cas, perquè ells estan venent una selecció i uns equips que no tenen ni de bon tros el nivell adequat. Si nosaltres poguéssim competir amb els nostres jugadors com Selecció Catalana, armaríem un equip de categoria mundial, la millor representació del nivell real del futbol sala a Catalunya.
—¿Quina és, doncs, la solució?
—És un tema que cal solucionar com més aviat millor, pel bé del futbol sala. Hem de trobar una solució a tres bandes, entre nosaltres, l'altra federació i la Generalitat, i que sigui la més beneficiosa per a aquest esport.

—No m'ha contestat…
—És que aquesta és la pregunta del milió. Poden haver diferents solucions, però no totes agradaran a totes les parts. Aquest és el problema. Però cal solucionar a curt termini.

Felicitats, company.