divendres, 22 de març del 2013

La paraula del president del Rubí, Josep Alcalá



Dos anys com a president han estat suficients perquè Josep Alcalá hagi sabut mantenir al modest Rubí en una categoria somiada com és la Tercera Divisió. Impressionant. Un pressupost mínim li ha servit a aquest señor, al costat de la seva directiva, per a formar un equip que ha donat uns resultats esportius extraordinaris. Això és indiscutible. Es podrà estar d'acord o en desacord si és lògic o no contractar futbolistes de superior categoria quan ja es veuen els problemes per complir amb els pactes. En qualsevol cas, estem davant d’un problema que només Alcalá i la seva junta han d’explicar als seus socis.

Dimarts passat, 19 de març, Futbolcatalunya.com va publicar una informació que, sota el títol ‘Els impagaments acaben amb les il·lusions del Rubí’, posava al dia una situació que s'arrossega des que va començar la temporada. Només hores després, vaig tenir el plaer de dialogar amb el president del Rubí, qui va mostrar un clar desconeixement de com funciona el món de la comunicació.

Normal. No està obligat. Una altra cosa seria el seu responsable de premsa, qui es permet donar lliçons de periodisme. Però no paga la pena perdre el temps amb qui no ho mereix i només escriu al dictat de qui li paga o li deuria pagar. El Sr. Alcalá passa d'utilitzar la paraula “mentides” a demanar “rectificacions”, després d'admetre que divendres passat van arribar a aquest acord per ajornar el pagament de les quantitats pendents. Si hi ha acord per ajornar és que hi ha deutes pendents, oi? El Sr. Alcalá diu que sí, però no. I diu que tot és “fals”.

Bé farà el senyor president del Rubí repassant les declaracions d'alguns dels seus exfutbolistes, ja que els qui encara són a l’equip se sumen a una nota oficial que parla de bona harmonia i d'inexistents problemes. Millor així. Tant de bo sigui així i aquests “amateurs”, com diu Alcalá, no tinguin cap problema per a rebre les “compensacions” per desplaçaments que van acordar en el seu moment.

En qualsevol cas, Futbolcatalunya.com no només no rectifica sinó que ratifica el publicat aquest passat dimarts i afegeix que aquest impagament té data de caducitat al mes d’abril i això serà molt aviat. Si es compleix la paraula del senyor president del Rubí, perfecte. Si no és així, els jugadors, que ara callen oficialment i es limiten a signar el que els posen per davant, potser parlen i deixen retratats a Alcalá i la seva junta. Però no serà així. Segur.