dimarts, 12 de març del 2013

Albert Valentín i les disfuncions del FC Barcelona


Ni és la primera ni serà l'última vegada que els serveis tècnics del FC Barcelona s’equivoquen el seu camí. En aquesta ocasió tot és susceptible d'empitjorar quan el diàleg, cara a cara, brilla per la seva absència i tot queda relegat als mails, whatsApps o qualsevol canal on, sobretot, qualsevol evita veure la cara del seu veí o company per gelosia o per una mania absurda.

Aquesta introducció representarà la surrealista situació que va tenir aquests dies als senyors Albert Puig, Josep Boada i Albert Valentín com a protagonistes. La decisió de FIFA de suspendre les llicències dels jugadors estrangers de la base va fer que Puig i Boada demanessin a tots els tècnics col·laboradors una cosa molt lògica: confeccionar una llista de jugadors europeus o extracomunitaris que estiguin en categories inferiors o en les primeres plantilles de 1ª i 2ª. Fins a aquí, tot normal.  

Hi ha un problema important i el departament formatiu es mou per buscar solucions. Però la còpia de l'escrit li va arribar l'endemà a Albert Valentín ‘mà dreta’, diuen, d'Andoni Zubizarreta i aquí va començar l'embolic. Ni 24 hores. Valentín es va cabrejat i va ordenar reexpedir un altre missatge on es digués que tot quedava parat per una “disfunció del departament”. És a dir: el que els senyors Boada i Puig van decidir, perquè podien, no valia gens perquè així ho considera Valentín. Clar que aquí no va acabar la història. 

SÏ, SÏ, lo que estan pensant: tercera reexpedició als tècnics ajudants o observadors que el Barça té per  Espanya amb nova correcció. Així doncs, ja saben: a buscar jugadors europeus o extracomunitaris que estiguin en categories inferiors o en les primeres plantilles de 1ª i 2ª. I Valentín?