diumenge, 1 de juliol del 2012

Les rebaixes de TV3 a la segona B


Segons vam informar a través de twitter aquest passat dijous, la reunió entre representants de TV3  'La Nostra' i els clubs catalans de segona B no va arribar a cap tipus d'acord. És més, la proposta de la televisió als afectats els va deixar bastant desanimats encara que tots esperaven una retallada en la subvenció. No faltaria més. Si ens retallen en la sanitat i en l'educació, el futbol no serà cap excepció: una altra cosa ben deferent és si parlem de Plataformes pro-seleccions o històries d'aquest tipus que van arribar a prometre un milió d'euros a la FCF i que encara esperem resposta o, si més, encara esperem que els seus responsables l'assumeixin i es posin una mica colorits.

Però tornem a la reunió de dijous passat on TV3 va avançar als clubs que la seva oferta de 57000 euros (temporada 2011-2012) passava a ser molt inferior (20000). I, per descomptat, havien de donar les gràcies a aquesta generositat sempre present dels impostos de tots els calatanes. Segons TV3, la retallada del Govern a la Corporació és del 35% així que calia dir-los als clubs que els rebaixarien un 65%. És la llei proporcional que 'La Nostra' decideix per a uns clubs que ja tenen fets els seus pressupostos i als quals sempre se'ls fa cas quan juguen alguna promoció o ni tan sols això.


Mai s'han d'oblidar les històriques paraules de l'expresident del FC Barcelona, Josep Lluís Núñez, fa 30 anys: "La televisió és diners per avui i fam per demà". En el cas que ens ocupa la televisió només ha servit per sentenciar als espectadors-socis que encara van als camps per nostàlgia i sentiment. Així que, si no arriben a cap acord i TV3 no paga un euro als vuit clubs de la segona B serà una gran alegria. Qui vulgui futbol, que ho pagui en els estadis i, si els jugadors volen cobrar fitxes més altes, que paguin a Hisenda com tots. Si TV3 no ofereix futbol televisat de primera i segona la temporada que ve, pitjor per als que ens encanta el futbol i, a nivell de futbol modest, que baixin els preus de les quotes i augmentin aquestes grades ridícules a què ens tenen acostumats. Sense
La Nostra' el futbol també ha sobreviscut.