dissabte, 28 de juliol del 2012

La Copa Catalunya i la Supercopa van morir fa molt temps


A cadascú el que li correspon i afirmar ara que el FC Barcelona és el responsable de ‘matar’ la Copa Catalunya és fals, total i absolutament fals. Aquesta Copa Catalunya és una pedra en el camí per a molts clubs de Catalunya als quals la seva participació els crea més un problema que una solució. Els sentiments cal deixar-los en un grau superior ja que parlar d'aquestes coses amb aquest tipus de personatges, que són els nous rics del nostre futbol, només em produeix vòmits. Fa massa temps que els presidents dels clubs de Catalunya no creuen en una competició on hi ha catalans de primera, de segona i uns altres als quals els han fet fora de la categoria per ser gent de base. 

Aquí ha donat el mateix que un equip es presentés amb el filial o els juvenils, o que no es presentés, o que renunciés… l'important era que Espanyol i, fonamentalment, FC Barcelona estiguessin contents. La Federació sempre s'ha agenollat davant del poder blaugrana i fins i tot podria ser comprensible, al igual que escoltar els arguments d'aquest gran tipus que és el vicepresident Josep María Bartomeu. Aquest dissabte sentirem les justificacions del senyor Vilanova, qui ja s'ha oblidat d'on ve i on anirà perquè res és etern. 

Però Tito encerta en deixar plantat al futbol català, encerta en deixar penjats a 20.000 afeccionats que van pagar la seva entrada i en riure’s de tots els empleats de la FCF que han dedicat hores extres –sense cobrar, per descomptat- perquè tot sortís bé. Eren uns 250.000 euros que podrien revertir en els clubs catalans, però està obligat Tito a saber una mica d'això? Ara no. Quan torni a entrenar a algun equip a Catalunya, després de la seva llarga odissea blaugrana (tant de bo sigui així), tornarà al món real. Ara tot és ‘guay, supertop i top’. 

A tots ens arribarà el moment com li arribarà al senyor Sandro Rosell, qui encara no ha donat la cara, i si alguna cosa li ha sobrat al president del FC Barcelona, és honestedat. Cadascun parla del que coneix i de qui coneix i Rosell val molt més del que sembla. El seu entrenador li ha deixat en ‘pilotes’ en aquesta Supercopa  i, decidís el que decidís, sempre se li donaran ‘pals’. I els mereix. Ni amb diners podrà restituir el dany fet així que espavili i assumeixi el càrrec.

Però dit tot aquest rotllo, no s'atreveixin a dir que el Barcelona ha enterrat aquesta Copa i la Supercopa que només li interessa a alguns polítics per sortir en la fotografia. Aquests dos trofeus estaven ‘morts’ molt abans de ser presentats i els va matar el propi futbol català: jugadors, tècnics, directius, polítics i premsa. La Copa del nostre país interessa un ou i l'altre..