dissabte, 18 de febrer del 2012

Facilitats de Subies a ‘Clubs Units’


Vuit mesos després més de 200 clubs de Catalunya han aconseguit presentar les signatures necessàries per convocar una Assemblea extraordinària que torni a reunir un futbol català que semblava en estat de pau encara que les aparences enganyen. Estem en temps de crisi i el nostre futbol ho viu en les seves carns, però és la millor notícia que es podia donar i el millor que li pot ocórrer al president Andreu Subies, ara, amb major pes en la Federació Espanyola, segons podíem llegir en la web de la FCF.

Sempre m'he pres molt de debò a ‘Clubs Units’ i m'importa realment poc els qui puguin dubtar d'una posició que només pot beneficiar a els qui visquin d'aquest negoci. Crec, modestament, que un dels errors de Subies en els onze mesos que porta en el càrrec ha estat no afrontar d'una manera més oberta i accessible uns nombres, el secretisme dels quals li deixa en una situació inquietant. Com és possible que hagin uns clubs que prometin 4.000.000 milions d'euros d'estalvi per una Mutualitat, amb idèntica qualitat en el seu servei, i es pugui negar en la Federació? Té una fàcil explicació, però aquests detalls només els pot donar, amb serenitat, el seu màxim responsable i està més que capacitat per fer-ho, de la mateixa manera que aquesta Assemblea servirà per veure els companys de viatge de Plàcid Lordán, Ferran Garcia (Don Bosco), Plàcid Lordan (Montserrat de Terrassa), José Luis Moreno (Corbera) i Tomàs Desembre (PB Barcino). 

Serà interessant veure la seva evolució després d'una roda de premsa, el passat 1 de desembre, on es van insinuar coses preocupants. Encara ressonen les paraules d'un actiu Lordán:  "No tenim una vareta màgica però, quan hi ha diners pel mig, la gent és torna estranya”. Això és el que va a haver de demostrar, amb serenitat, Subies i la seva junta davant dels clubs catalans, a aquells que afirmen estar ‘Units’ i als quals s'han d'unir. La petició d'aquesta Assemblea extraordinària aquest passat divendres, repeteixo, és la millor notícia d'aquest cap de setmana ja que obligarà a tots els seus protagonistes a dir-se, a la cara, tots els dubtes que arrossega aquesta nova junta des que va arribar al poder. 

I, atenció, benvolgut president, que la cosa va de debò. Mai he cregut que Subies i la seva junta prefereixi gastar 4 milions que estalviar-los, no crec que ningú es porti un euro de la Federació encara que hi ha antecedents que demostren tot el contrari. Serà una bona ocasió per recordar que tres dels antics gestors tenen una querella per falsificació documental en un jutjat interposada per la pròpia FCF. Va be recordar-ho ja que algun dels querellats hauria d'estar també en aquesta Assemblea i començar a treure’s caretes ja que l'única cosa que han demostrat molt és tenir molta cara. Felicitats a ‘Clubs Units’ encara que tinguin a personatges camaleònics i “chaqueteros” a les seves files i felicitats per Subies i la seva junta que haurà de defensar un sistema de finançament totalment net. O no? 

No em cap el menor dubte que el president de la FCF facilitarà tot el procés administratiu perquè aquesta Assemblea compleixi els terminis previstos encara que serà una altra despesa a afegir al pressupost.

I aniria molt bé que la pròpia Federació Catalana convidés al secretari General de l'Esport, Senyor Tibau, i al president de la UFEC, Sr David Moner perquè traguessin de dubtes als presents. Al cap i a la fi, la UFEC també està afectada en aquesta ‘guerra’ on només perd el futbol català.